Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Door blessureleed geplaagde Dominic Thiem krijgt een wildcard

Mathieu Hilgersom

Gepubliceerd 30/12/2022 om 10:27 GMT+1

Dominic Thiem heeft een wildcard gekregen voor de Australian Open. De verliezend finalist van 2020 staat momenteel niet bij de eerste honderd op de wereldranglijst en was daardoor niet automatisch geplaatst. De organisatie heeft de 29-jarige Oostenrijker nu alsnog een plek op het toernooi gegeven.

Dominic Thiem kan dankzij een wildcard alsnog meedoen aan de Australian Open

Foto: Getty Images

Thiem verloor in 2020 de finale in Melbourne in vijf sets van Novak Djokovic. Later dat jaar won hij met de US Open zijn eerste Grand Slam. Het bracht hem tot de derde plaats op de wereldranglijst. Daarna kreeg Thiem te maken met een flinke voetblessure en zakte steeds verder weg.

Polsblessure

Vorig jaar miste hij de Australian Open vanwege een polsblessure die hem opnieuw maandenlang aan de kant hield. In de zomer bereikte hij zijn dieptepunt met plek 352 op de wereldranglijst.
In het tweede deel van het jaar klom Thiem, mede dankzij halve finale-plaatsen in Gstaad, Gijon en Antwerp, weer op. Hij won 22 van zijn laatste 33 partijen, waaronder meerdere keren tegen spelers uit de top-20.
Momenteel bezet hij plek 102. Dit was net niet genoeg om automatische kwalificatie af te dwingen. Met een wildcard kan de Oostenrijker toch deelnemen.

Nog meer wildcards

Naast Thiem krijgen ook Christopher Eubank (ATP-123) en Luca Van Assche (ATP-139) een wildcard. Bij de vrouwen geldt hetzelfde voor Diane Parry (WTA-112) en Taylor Townsend (WTA-133). Volgende week deelt de Australian Open de resterende wildcards uit, twee bij de mannen en twee bij de vrouwen.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie