Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Wimbledon-winnares Vondrousova in eerste ronde uitgeschakeld door Yastremska

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 15/01/2024 om 08:47 GMT+1

De Australian Open 2024 is uitgedraaid op een nachtmerrie voor Marketa Vondrousova. De Tsjechische werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Dayana Yastremska, die zich via de kwalificaties naar het hoofdschema had weten te slaan. Alsof eliminatie nog niet vervelend genoeg is, won Vondrousova slechts drie games.

Australian Open | Wimbledon-winnares Vondrousova in eerste ronde uitgeschakeld door Yastremska

6-1 6-2 was de ontluisterende score waarna Vondrousova haar koffers alweer kon pakken. De Grand Slam-winnares heeft een historie met vervelende of zelfs ernstige blessures, dus het kan niet anders of er was iets aan de hand, want dit is geen uitslag voor ‘normale omstandigheden’.
Die blessureperikelen zijn niet nieuw. Een jaar voor haar daverende succes op Wimbledon lag Vondrousova ook in de lappenmand. Toen keek ze thuis in het gips naar het toernooi dat ze een jaar later zou winnen.
Er kan in een jaar tijd dus veel gebeuren, maar voor nu zit de nummer 7 van de plaatsingslijst even flink in de put. Ondertussen is Yastremska natuurlijk in de sportieve zevende hemel, want zij stoot waarschijnlijk ook tot haar eigen verbazing door naar de tweede ronde.
picture

Wimbledon | Vondrousova schrijft geschiedenis - wint als eerste ongeplaatste speelster in open era

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie