Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Coco Gauff trekt aan langste eind in drie uur durende wedstrijd tegen Kostyuk

Pim Verhoeven

Geupdate 23/01/2024 om 08:15 GMT+1

Coco Gauff is door naar de halve finale van de Australian Open. De Amerikaanse wist in een uitputtingsslag van een wedstrijd Marta Kostyuk te verslaan met 7-6(6) 6-7(3) 6-2. Ruim drie uur lang hebben de vrouwen op de baan gestaan, vechtend voor hun plek.

Hoogtepunten Marta Kostyuk - Coco Gauff - Australian Open

In de kwartfinale van Gauff en Kostyuk wisten de twee jonkies er een lange strijd van te maken. Met twee tiebreaks stonden de vrouwen meer dan drie uur op de baan. De twee waren vanaf het begin aan elkaar gewaagd. De games duurde lang en de breekpunten vlogen over en weer.
Toch was het Kostyuk die gebruik maakte van deze kansen. In de eerste set wist ze zelfs een voorsprong van 5-1 te behalen, waarna Gauff kon beginnen aan haar comeback die eindigde in een setpunt. De Amerikaanse benutte die niet meteen en dus kwam het aan op een tiebreak die ze wel naar zich toetrok.
picture

Australian Open | Coco Gauff doet een dansje - voor het eerst naar de halve finale

Lange sets

In de tweede set was het Kostyuk die terugkwam van een achterstand. Gauff kwam een game voor te staan door Kostyuk te breken in de zesde game, maar de vrouw aan de overkant van de baan liet het hoofd niet hangen en vocht zichzelf terug in de wedstrijd. Wederom wist Gauff een setpunt (matchpoint dus) niet te benutten en kwam het aan op een tiebreak. Dit keer was het Kostyuk die deze tiebreak relatief eenvoudig naar zich toe trok. Na twee sets stonden de vrouwen al ruim 2,5 uur op de baan.
In de derde set had Gauff de overmacht. Kostyuk was zoekende en relatief vlotjes stond het 5-0 voor Gauff waarna ze het kon afmaken in de achtste game voor een 6-2 winst. Daarmee staat de Amerikaanse in haar eerste halve finale op de Australian Open.

Halve finale

Gauff neemt het in deze halve finale op tegen Barbora Krejcikova of Aryna Sabalenka. De wedstrijd tussen de nummer 2 en nummer 9 van de wereldranglijst wordt later op de dag gespeeld na de wedstrijd tussen Djokovic en Fritz.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie