Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Elina Svitolina vlotjes naar vierde ronde - nu niet tegen Swiatek, maar Noskova

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 20/01/2024 om 17:22 GMT+1

Het lijkt wel alsof Elina Svitolina op de Australian Open een beetje onder de radar vliegt. De focus is wat verschoven naar andere speelsters, maar dat lijkt geen enkel probleem. Svitolina wint heel netjes haar partijen en staat dankzij 6-2 6-3 winst op Viktorija Golubic in de vierde ronde. Daarin neemt de Oekraïense het verrassend genoeg niet op tegen Iga Swiatek, maar Linda Noskova.

Svitolina

Foto: Eurosport

Svitolina was vorig jaar, kort na haar zwangerschap, nog afwezig toen de Happy Slam werd gespeeld, maar maakte daarna grote indruk door op Roland Garros en Wimbledon tot diep in de tweede week te komen. Ook met een derde ronde op de US Open was niets mis.
En nu staat ze in Melbourne ook weer in de tweede week, want de pupil van coach Raemon Sluiter wist al drie partijen op rij winnend af te sluiten. De kans dat daar een vierde bijkomt, is bovendien behoorlijk gegroeid. Niet dankzij de prestaties van Svitolina zelf, maar door de eliminatie van Swiatek.

Svitolina en Azarenka favoriet

De nummer één van de wereld verloor na drie spannende sets van Noskova, de volgende opponente van Noskova. Een Tsjechich talent als tegenstander is in het vrouwentennis niet iets om lichtzinnig over te denken, maar feit is dat het schema helemaal openligt voor Svitolina die al twee keer in de kwartfinale stond.
Ze speelt in de vierde ronde dus tegen Noskova. Bij goed gevolg wacht daarna op papier Victoria Azarenka. De nummer 18 en 19 geplaatst zijn nu de grote favorieten voor een finaleplek in de bovenste helft.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie