Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Mannarino kan blijven lachen ondanks 6-0 6-0 voor Djokovic

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 21/01/2024 om 09:43 GMT+1

Adrian Mannarino kan heus tennissen. De Fransman was op de Australian Open zelfs als twintigste geplaatst. En hij won in de vorige ronde via een vijfsetter van Ben Shelton. Maar Novak Djokovic is andere koek, zo bleek. Djokovic won met 6-0 6-0 6-3. Zelfs op het donkerste moment van de partij slaagde Mannarino erin om te blijven lachen.

Australian Open | Mannarino kan blijven lachen ondanks 6-0 6-0 voor Djokovic

De 35-jarige Mannarino is een ietwat aparte speler, die net wat andere kleding draagt, zich niet laat sponsoren, een afwijkende bespanning fijn vindt spelen en in de herfst van zijn loopbaan het allerbeste tennis laat zien dat hij ooit heeft gespeeld.
Toch stond na twee sets de schokkende score van 6-0 6-0 op het bord. Voor Djokovic uiteraard, niet voor Mannarino. Er waren breakpoints in de eerste game, maar toen die niet werden benut, ging het rap. Heel erg rap. Ondanks alles kon Mannarino blijven lachen, zo bleek tijdens de change-over na game twaalf.
Mannarino maakte zelfs even een brilgebaar naar de mensen in zijn box om 0-0 uit te beelden. Want inderdaad, hij stond nog niet op het scorebord. Dat zou even later in de derde set wel gebeuren, tot grote blijdschap van het aanwezige publiek in de Rod Laver Arena.
picture

Australian Open | Mannarino wint tegen Djokovic eindelijk eerste game - publiek gaat uit zijn dak

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie