Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | “Misschien was dit wel zijn laatste comeback”- Wilander over blessureleed Nadal

Friso Moison

Geupdate 10/01/2024 om 16:14 GMT+1

Rafael Nadal moest zich een week voor het begin van de Australian Open afmelden met een blessure. De Spanjaard liep op het toernooi van Brisbane, waar hij na een jaar blessureleed zijn comeback maakte, opnieuw een kwetsuur op. Eurosport-expert Mats Wilander is ‘heel bedroefd’ dat Nadal niet kan meedoen aan de eerste Grand Slam van het jaar en vraagt zich hardop af of Nadal nog terugkomt.

Brisbane International | Comeback Nadal eindigt in kwartfinale tegen Thompson

“Het is heel jammer", vertelt Wilander aan Eurosport. “Het is natuurlijk het meest balen voor Nadal zelf, omdat hij goed stond te spelen tijdens zijn drie partijen in Brisbane.” Nadal schakelde in de eerste ronde voormalig US Open-winnaar Dominic Thiem uit en won in zijn volgende partij van de Australiër Jason Kubler, maar moest in de kwartfinale, nadat hij twee matchpoints onbenut had gelaten, zijn hoofd buigen voor thuisfavoriet Jordan Thompson.
“Die matchpoints kan je missen”, vervolgt Wilander. “Dat is ons allemaal wel eens overkomen in onze carrières. Misschien dat als je ouder wordt, je ook meer druk op jezelf legt. Maar ik denk dat hij wel is geschrokken van de blessure die hij nu weer heeft opgelopen. Want het betreft niet alleen zijn enkel of zijn knie en de grote spieren, maar ook de kleine spieren in zijn lichaam.”
picture

AusOpen | Rafael Nadal raakt geblesseerd in zijn partij tegen Mackenzie McDonald, maar geeft niet op

Laatste comeback?

Willander, zevenvoudig Grand Slam-winnaar, denkt dat Nadals zware trainingsschema en onverzettelijkheid de Spanjaard soms opbreken. “Het is zo jammer, want hij heeft een mentaliteit die weinig professionele atleten hebben. Niemand in het tennis brengt de mensen zo in vervoering als Nadal. We zijn er gewend aan geraakt dat hij steeds weer terugkomt na een blessure, maar misschien was dit wel de laatste keer dat hij in staat was een comeback te maken.”
“Het is tijd dat we de carrière van Nadal gaan vieren”, vindt Wilander. De Zweed denkt dat de passie van de 22-voudig Grand Slam-kampioen van grote invloed is geweest op supertalenten als Carlos Alcaraz. “Naar mijn menig heeft Nadal meer invloed gehad op de jonge generatie dan Roger Federer of Novak Djokovic. Ook door de manier waarop hij zich gedraagt op de baan. Een echte sportman.”
picture

AusOpen | Kijk hier naar de hoogtepunten van de heroïsche finale tussen Nadal en Medvedev

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie