Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Noskova zorgt voor grote stunt, schakelt topfavoriete Swiatek uit

Wian Slendebroek

Geupdate 20/01/2024 om 13:41 GMT+1

Iga Swiatek ligt er na drie potjes tennissen al weer uit op de Australian Open. De Poolse ging in drie sets onderuit tegen de negentienjarige Tsjechische Linda Noskova. Na de eerste set leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor de ranglijstaanvoerder bij de vrouwen, maar ze zag halverwege de wedstrijd Noskova toch langszij komen: 3-6 6-3 6-4.

Australian Open | Noskova zorgt voor grote stunt, schakelt topfavoriete Swiatek uit

Swiatek was dit seizoen nog ongeslagen. In de United Cup won ze al haar wedstrijden. Ook schakelde ze op weg naar deze derde ronde Danielle Collins uit, de finaliste van vorig jaar. Nadat ze de eerste set met 6-3 won, leek ze redelijk eenvoudig een plek in de tweede week te kunnen boeken.
De nog maar negentienjarige Noskova had andere plannen. Ze verkeert in uitstekende vorm getuige haar halve finaleplaats in Brisbane vorige week. Dat ze echter van de beste tennisster van de wereld zou kunnen winnen had ze waarschijnlijk ook niet kunnen denken. Ze bleef ook na de verloren set aanvallend tennis spelen, met uitstekende services. Terwijl Swiatek twee breekpunten onbenut liet, was Noskova ongelooflijk effectief. Haar enige breekpunt wist ze meteen te benutten.
In de derde set bleef het gelijk op gaan, maar was het uiteindelijk de Tsjechische die het beste was. Op 3-3 pakte ze de beslissende break. Noskova speelt de volgende ronde tegen Elina Svitolina of Viktorija Golubic.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie