Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Sabalenka niet te stoppen in Melbourne - deelt twee bagels uit aan Tsurenko

Friso Moison

Geupdate 19/01/2024 om 09:38 GMT+1

Aryna Sabalenka is voorlopig niet te stoppen op de Australian Open. Na twee overtuigende overwinningen heeft de titelverdedigster in de derde ronde haar tegenstandster Lesia Tsurenko volledig omvergeblazen: 6-0 6-0. Sabalenka, nummer twee van de wereld, heeft nu pas zes games verloren in haar eerste drie wedstrijden.

Hoogtepunten Lesia Tsurenko - Aryna Sabalenka - Australian Open

Na een 6-0 6-1 in de openingsronde tegen een tot wanhoop gedreven Ella Seidel en 6-3 6-2 in haar tweederondepartij tegen het Tsjechische supertalent Brenda Fruhvirtova, was ook Tsurenko totaal niet opgewassen tegen het dominante spel van Sabalenka. Onder het uur was de Belarussische al klaar met de als 28 geplaatste Oekraïense. De twee bagels die Sabalenka uitdeelde aan haar opponente betekende alweer nummer vier en vijf van dit jaar.
Na de partij vertelde Sabalenka geïnspireerd te worden door bagelspecialist Iga Swiatek. “Afgelopen jaar won Iga zoveel wedstrijden met 6-0”, zei Sabalenka in het interview op de baan. “Mijn doel voor dit seizoen is om nog dichter bij haar niveau in de buurt te komen. Maar ik ben tot nu heel blij met het niveau wat ik heb laten zien en hopelijk kan ik op deze weg doorgaan.”
Op weg naar een mogelijk tweede titel op rij, komt Sabalenka in de achtste finale de Amerikaanse Amanda Anisamova tegen. De 22-jarige Anisamova, voormalig nummer 21 van de wereld, maakte recent haar comeback op de tour na een break van acht maanden wegens mentale problemen.
picture

Australian Open | Opponente Aryna Sabalenka trekt het niet meer - Ella Seidel barst in tranen uit

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie