Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Schrijft Svitolina nieuw sprookje? - verspeelt slechts vier games in eerste ronde

Kevin van Nunen

Geupdate 15/01/2024 om 11:28 GMT+1

De terugkeer van Elina Svitolina is vooralsnog een groot succes. Bijna alle uitdagingen die ze in 2023 aanging, bleken een succes. De vraag is of ze die lijn kan doortrekken. Haar start op de Australian Open is in ieder geval uitstekend, want ze verspeeld versus Taylah Preston slechts vier games: 6-2 6-2.

Australian Open | Schrijft Svitolina nieuw sprookje? - verspeelt slechts vier games in eerste ronde

Svitolina ontbrak vorig jaar nog in Melbourne omdat het toen pas kort na haar bevalling was, maar vervolgens bereikte ze de kwartfinale op Roland Garros en stond ze tijdens Wimbledon zelfs in de halve finale.
De verwachtingen rondom Svitolina – die wordt bijgestaan door Raemon Sluiter – zijn dus hoog. Ze staat momenteel 23ste op de WTA-ranglijst en met een goed resultaat tijdens de Happy Slam is er nog veel meer mogelijk.
Er staat iets op het spel en de eerste opdracht is voltooid, want ze staat in de tweede ronde. Daarin neemt Svitolina het op tegen Viktoriya Tomova uit Bulgarije. Op basis van plaatsing en loting wacht in de derde ronde wellicht een treffen met Veronika Kudermetova (15) en dan wordt het serieus.
picture

Wimbledon | Sprookje Svitolina en Sluiter is toe aan halve finale - winst op Swiatek na mooi gevecht

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie