Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Sinner zonder problemen naar eerste halve finale in Melbourne na zege op Rublev

Tobias Kappelle

Geupdate 23/01/2024 om 15:58 GMT+1

Jannik Sinner heeft zich op een overtuigende manier geplaatst voor de halve finale van de Australian Open. In de kwartfinale was de Italiaan de hele wedstrijd de betere tegen Andrey Rublev. De tiebreak in de tweede set, waarin Rublev een grote voorsprong (1-5) vergooide, bleek beslissend.

Australian Open | Sinner wint van Rublev in kwartfinale

Sinner kwam in de eerste set nauwelijks in de problemen tegen Rublev. Op eigen service was de Italiaan dominant en al vroeg kon hij een servicegame van Rublev afsnoepen. Zodoende liep Rublev de hele set achter de feiten aan en werd het 6-4 voor Sinner.
In de tweede set waren er wel breekkansen voor Rublev, maar Sinner bleef kalm. Drie games op rij kreeg de Rus de kans om de servicegame van Sinner te pakken, maar telkens serveerde de Italiaan zich uit de problemen. Wel leken er wat problemen met de buikspier te zijn bij Sinner.
Op 4-4 was het ineens Sinner die meerdere breekkansen kreeg, maar ook hij kon niet profiteren. Na een lange game trok Rublev aan het langste eind en dat was maar goed ook voor de Rus. Er was sprake van hoge nood en Rublev rende direct door naar binnen voor een bezoek aan de WC.

Rublev laat het liggen

Uiteindelijk bleef de set op service en dus moest een tiebreak de beslissing brengen. Hierin ging Rublev zeer voortvarend van start en dus leken de spelers op een gelijke stand af te stevenen. Bij een 5-1 stand ging het echter helemaal mis voor Rublev. De Rus verloor zes punten op rij en zag tot zijn grote frustratie de tweede set naar Sinner gaan.
In de derde set was het opnieuw Sinner die wel toesloeg op de goede momenten. Hij brak Rublev in de zesde game en kon zo de wedstrijd uitserveren in de laatste twee servicegames. Ook hier kwam Sinner niet in de problemen. Zo ging de laatste set met 6-3 naar Sinner, die vrijdag in de halve finale Novak Djokovic tegen zal komen.
picture

Australian Open | Djokovic stelt orde op zaken tegen Fritz en is door naar elfde halve finale

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie