Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Madrid | Rublev wint tweede Masters-titel na spannende finale tegen Auger-Aliassime

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 06/05/2024 om 11:46 GMT+2

Andrey Rublev heeft zijn tweede Masters-titel uit zijn loopbaan gewonnen. De Rus won in de finale van het toernooi van Madrid in drie sets van de Canadees Felix Auger-Aliassime. Rublev, die voor het toernooi in de Spaanse hoofdstad vier nederlagen op rij moest verwerken, schakelde op zijn route naar de zege onder meer Carlos Alcaraz uit.

Madrid | Rublev wint tweede Masters-titel na spannende finale tegen Auger-Aliassime

Auger-Aliassime, die opmerkelijk genoeg slechts drie wedstrijden hoefde te spelen vanwege twee opgaves en een walk-over, pakte de openingsset en leek op weg naar zijn eerste titel, ook omdat Rublev wederom niet helemaal fit oogde.
Maar de Rus wist van geen opgeven Bij een 5-5-stand in de tweede set in het voordeel van Rublev wist hij de twee volgende games te pakken om zo een derde set af te dwingen.
De derde set zette de trend van de tweede voort en de rollen waren nu volledig omgedraaid: de jonge Canadees begon er moe uit te zien en zijn benen te voelen, terwijl Rublevs energie groeide. Een dubbele fout op matchpoint voor de Rus bleek fataal.

Ziek

De vorm van Rublev voorafgaand aan dit toernooi was dus barslecht, maar deze week verandert alles. "Ik ben ongelooflijk blij. Deze ene week heeft alles veranderd, want nu lijkt het er ineens op dat ik de afgelopen weken in de eerste ronde niet heb verloren."
"Ik moet de doktoren alle credits geven. Ze hebben een aantal dingen gedaan zodat ik in ieder geval kon spelen. Elke dag voelde het alsof ik bijna dood ging. Ik sliep 's nachts niet. De afgelopen drie, vier dagen heb ik niet geslapen."
Als je wist wat ik de afgelopen negen dagen heb meegemaakt, zou je niet denken dat ik een titel zou kunnen winnen. Ik heb er geen woorden voor. Ik ben ongelooflijk blij. Dit is de mooiste titel uit mijn carrière", aldus Rublev.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie