Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Swiatek naar tweede ronde door tweesetter tegen Kenin

Dave Kornuyt

Geupdate 16/01/2024 om 10:36 GMT+1

De als eerste geplaatste Iga Swiatek had het in de eerste ronde van de Australian Open één set moeilijk met Sofia Kenin. De winnares van 2020 dwong een tiebreak af tegen de Poolse, maar daarin was Swiatek te sterk. In de tweede set was de tegenstand gebroken en won Swiatek simpel met 6-2.

Hoogtepunten Iga Swiatek - Sofia Kenin - Australian Open

Iga Swiatek kwam nog nooit verder dan de halve finale op de Australian Open. Een eerste ronde partij tegen een voormalig winnares lijkt dan een haast onmogelijke opgave. Toch won de Poolse nummer één van de wereld.
Al ging dat in de eerste set niet van harte. Sofia Kenin, die het toernooi dus in 2020 won, gaf in de eerste set goede tegenstand. Het liep uit op een tiebreak die Swiatek overigens wel met overmacht won.

TWEEDE RONDE

In de tweede set was het verzet van Kenin totaal gebroken. De Amerikaanse kwam totaal niet meer in de wedstrijd en won slechts twee games. Swiatek won met 6-2 en kan zich opmaken voor de tweede ronde.
Daar neemt ze het op tegen Danielle Collins. Opnieuw een Amerikaanse tegenstander dus voor Swiatek. De dertigjarige Collins won haar eerste ronde partij van Kerber.
picture

Australian Open | Swiatek naar tweede ronde door tweesetter tegen Kenin

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie