Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Indian Wells | Iga Swiatek wint 'vijfde Grand Slam' voor tweede keer - te sterk voor Sakkari

DoorSNTV

Gepubliceerd 18/03/2024 om 10:50 GMT+1

Iga Swiatek is voor de tweede keer winnares geworden van het Masters-toernooi van Indian Wells. Dat is een overwinning die aantikt, omdat dit toernooi in het tennis ook wel als ‘vijfde Grand Slam’ wordt beschouwd. De Poolse was in de finale te sterk voor Maria Sakkari, die weer een opleving kende. Swiatek won met 6-4 6-0.

Indian Wells | Iga Swiatek wint 'vijfde Grand Slam' voor tweede keer - te sterk voor Sakkari

De finale was dus een eenzijdige affaire, zoals de meeste wedstrijden van Swiatek in Tennis Paradise. Ze deelde onderweg naar de titel maar liefst drie bagels uit en als Iga’s Bakery eens gesloten bleef, leverde ze ook slechts een paar games in. Swiatek stond slechts 21 games af, iets wat zelden is vertoond.
Oftewel: de beste tennisster van de week ging er met de hoofdprijs vandoor. Het was dan ook geen toeval dat de finale slechts 68 minuten duurde. De kunst voor Swiatek wordt nu om net zo soepel door de Grand Slams te rollen.
picture

Australian Open | Noskova zorgt voor grote stunt, schakelt topfavoriete Swiatek uit

Tijd om Grand Slams op te krikken

Als hardcourt straks wordt verruild voor gravel, staat ten eerste Roland Garros op het programma. Daar gaat de Poolse op jacht naar haar vierde titel – en de derde op rij. Tijdens de Australian Open en Wimbledon wilde het echter nog niet lukken.
Gezien de dominantie van Swiatek op de Masters-toernooien wordt het tijd om ook op de ladder van gewonnen Grand Slams een volgende stap te zetten. De teller staat nu op vier, voor de trouwens nog altijd pas 22-jarige.
picture

Roland Garros | “Zwaarste finale uit mijn loopbaan” – Iga Swiatek won haar vierde Grand Slam

Concurrentie van Sabalenka

Swiatek heeft de laatste tijd concurrentie van Aryna Sabalenka, die twee keer de Australian Open won en ook heel eventjes de nummer één van de wereld was. Sabalenka ging tijdens Indian Wells echter onderuit bij de laatste zestien.
En aangezien Swiatek tijdens het volgende Masters-toernooi geen punten te verdedigen heeft, kan ze vrijuit spelen. Dat is dan ook precies de bedoeling tijdens de Miami Open, die in de tweede helft van maart wordt gespeeld.
picture

Roland Garros | Iga Swiatek wordt eindelijk gepusht, maar wint toch van Beatriz Haddad Maia

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie