Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Van de Zandschulp kan niet stunten tegen Sinner - verliest in drie sets

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 14/01/2024 om 07:36 GMT+1

De Australian Open heeft voor Botic van de Zandschulp slechts één wedstrijd geduurd. Voor vroege uitschakeling werd al gevreesd omdat de Nederlander was gekoppeld aan Jannik Sinner. De Italiaan speelde pas zijn eerste partij van 2024, maar liet zien waarom hij de nummer vier van de wereld is. Sinner versloeg Van de Zandschulp in straight sets: 4-6 5-7 3-6.

Australian Open | Van de Zandschulp kan niet stunten tegen Sinner - verliest in drie sets

Van de Zandschulp werd direct in zijn eerste servicegame gebroken en dat bleek achteraf een veeg teken, want Sinner was gewoon een maatje te groot. De outsider voor winst van deze Grand Slam speelde waarschijnlijk nog verre van zijn beste tennis, maar kwam zelden in de problemen.
Slechts één keer slaagde Van de Zandschulp erin om de service van Sinner te breaken. Niet geheel ontoevallig gebeurde dit aan het begin van de derde set, precies wanneer wereldtoppers wel vaker even de concentratie verliezen. Verderop in de set wist Sinner de schade te repareren. In totaal forceerde hij vijf breaks.

Sinner wil doorpakken, Van de Zandschulp moet hergroeperen

Het vervelende voor Van de Zandschulp is dat hij een tweede ronde had staan, waardoor hij weer wat punten inlevert voor de ATP-ranglijst. De hoop is vooral dat de nummer twee van Nederland het hele jaar fit blijft, zodat hij onder nieuwe coach Johan Örtegren vroeg of laat weer wat progressie kan boeken.
Van de Zandschulp staat momenteel nog 59ste op de ATP-ranking. Het zijn zorgen waar Sinner geen last van heeft. Hij staat in de tweede ronde en hoopt eens de finale van een Grand Slam te bereiken, want dat is één van de weinige dingen die er nog aan ontbreekt.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie