Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Voormalig winnares Wozniacki moet na sterk begin hoofd buigen voor Timofeeva

Friso Moison

Geupdate 17/01/2024 om 11:01 GMT+1

Caroline Wozniacki is bij haar return op de Australian Open in de tweede ronde uitgeschakeld door de Russische Maria Timofeeva. De voormalig nummer één van de wereld, die in 2018 in Melbourne haar enige Grand Slam-titel veroverde, kon geen vervolg geven aan haar sterke begin van de partij: 6-1 4-6 1-6.

Hoogtepunten Caroline Wozniacki - Maria Timofeeva - Australian Open

Wozniacki speelde vier jaar geleden op de Australian Open wat velen dachten haar laatste partij, maar afgelopen seizoen kondigde de Deense verrassend genoeg haar return aan. En Wozniacki maakte met een vierde ronde op de US Open meteen weer indruk. Ze speelde de rest van 2023 geen wedstrijden meer om zich te focussen op haar favoriete Slam in Melbourne.
De 33-jarige Deense, nu op plek 252 van de WTA-ranking, kwam na een opgave van de Poolse Magda Linette makkelijk door de eerste ronde en ook de tweede ronde tegen Timofeeva leek in eerste instantie geen probleem. Wozniacki trok de eerste set probleemloos naar zich toe en begon het tweede bedrijf meteen met een break. Maar daarna begon haar jonge Russische tegenstandster meer weerstand te bieden. In het vervolg waren er een hoop breaks over en weer, maar het was uiteindelijk Timofeeva die stabieler bleek in de laatste twee sets.
picture

Australian Open | Prachtig dropshot van Timofeeva in haar tweederondepartij tegen Wozniacki

Heel speciaal

“Het was een eer om hier tegen Caroline te spelen”, zei Timofeeva in het interview op de baan. “Ik begon zonder verwachtingen en ik heb van elke seconde kunnen genieten. Het is voor mij heel speciaal om deze partij te winnen.”
Timofeeva, die begon in de kwalificaties en zich voor het eerst plaatste voor een Grand Slam, speelt nu in de derde ronde tegen de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie