Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Barcelona | “Iedere speler kan mij verslaan” - Alcaraz over verdedigen van zijn titel

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 18/04/2023 om 11:06 GMT+2

Carlos Alcaraz voelt zich niet de grote favoriet in Barcelona. Alcaraz is de titelverdediger van het ATP-500-toernooi en liet vorige week Monte Carlo schieten wegen fysieke ongemakken. Rafael Nadal is nog steeds niet wedstrijdfit en Novak Djokovic speelt ondanks klachten aan zijn elleboog een toernooi in Bosnië-Herzegovina.

Barcelona | “Iedere speler kan mij verslaan” - Alcaraz over verdedigen van zijn titel

Alcaraz is hard op weg om de troonopvolger van Nadal te worden in Spanje. Het 19-jarige wonderkind hoopt voor het eerst in zijn carrière een titel te verdedigen en waar beter dan in zijn eigen land. De afwezigheid van Nadal is een flinke aderlating voor Barcelona, want de Spanjaard won het toernooi maar liefst twaalf keer.
picture

AusOpen | Geblesseerde Rafael Nadal in tweede ronde kansloos tegen McDonald

Nadal

Alcaraz geeft aan dat hij zich niet de grote favoriet voelt in Barcelona, ondanks de afwezigheid van Nadal. “Ik ben een tennisser, maar ben ook een tennisfan en wil altijd de beste spelers zien op elk toernooi. Het is daarom erg jammer dat Rafa Barcelona moet missen. Hij heeft op dit toernooi zoveel bereikt en we kunnen op dit moment helaas niet van zijn tennis genieten. Ik wens hem een spoedig herstel.”
“Ik moet in Barcelona elke wedstrijd goed spelen. Iedere speler in de loting kan mij verslaan en daarom moet ik gefocust blijven”, aldus Alcaraz. Nadal hoopt zijn rentree eindelijk te maken bij het Masters-toernooi in Madrid. De vijfvoudig-winnaar werd vorig jaar in de kwartfinale geklopt door Alcaraz, die uiteindelijk ook het toernooi wist te winnen.
picture

US Open | Wow! Ruud dwingt Alcaraz op de knieën na spectaculaire rally

Barcelona

Alcaraz wil zich niet concentreren op het behalen van meer toernooizeges, aangezien hij terugkeert van een blessure. “Mijn team en ik denken aan veel dingen, maar niet aan het verdedigen van mijn titel in Barcelona. Ik speel graag in Barcelona en ik heb hier geweldige herinneringen. Deze herinneringen zijn niet alleen van vorig jaar, maar ook al van toen ik jong was.”
Alcaraz probeert de druk van het verdedigen van zijn titel te vermijden: “Ik ben een speler die de route naar de finale bekijkt, maar wel slechts kort. Mijn focus ligt op de eerste ronde en die blijft daar tot ik die heb gespeeld.”
picture

US Open | Ongelooflijk! Alcaraz wint punt met achterwaartse slag onderweg naar halve finale

Sinner

Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud en Jannik Sinner zijn alle drie van de partij in Barcelona. Alcaraz hoopt op een langdurige en mooie rivaliteit met Sinner. “Het zijn geweldige wedstrijden die wij tegen elkaar spelen en ik denk dat ze erg leuk zijn om naar te kijken.”
“Jannik en ik kunnen het ook buiten de baan goed met elkaar vinden. Ik hoop op een rivaliteit met Jannik, zoals die tussen de grote spelers als Rafa, Djokovic en Roger Federer.” Alcaraz speelt dinsdagmiddag zijn eerste wedstrijd in Barcelona tegen Nuno Borges.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie