Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Barcelona | Nadal bevestigt op eerste dag toernooi deelname - "Morgen sta ik op de baan"

Tobias Kappelle

Geupdate 15/04/2024 om 18:02 GMT+2

Rafael Nadal heeft een dag voor zijn start van het ATP-toernooi van Barcelona bevestigd dat hij kan spelen. De Spanjaard liet het afhangen van een beslissing op het laatste moment, maar tijdens de persconferentie op maandag was daar de bevestiging. Nadal speelt in de eerste ronde tegen de Italiaan Flavio Cobolli.

Rafael Nadal

Foto: Getty Images

Nadal probeert dit jaar zijn loopbaan in stijl af te sluiten en de focus ligt met name op Roland Garros en de Olympische Spelen van Parijs. Tot nu toe zitten blessures de gravelkoning echter nog altijd dwars.
Nadal speelde sinds het toernooi van Brisbane in januari geen officiële wedstrijd meer en moest onder andere het toernooi van Indian Wells en Monte Carlo aan zich voorbij laten gaan.
Fans van de Spanjaard mogen nu echter voorzichtig optimistisch zijn. Het scheelde niet veel, maar Nadal gaf aan te starten in Barcelona: "Ik kwam hier met een last-minute beslissing op ik wel of niet kon spelen, maar morgen sta ik op de baan."
Voor Nadal is winnen bovendien niet meer het belangrijkste: "Het is voor mij een cadeautje om hier in Barcelona te zijn. Ik behandel het net als vorig jaar en ik wil van elk moment genieten."

Geen Alcaraz

Nadal won het toernooi van Barcelona al twaalf keer en gaat dus op zoek naar een dertiende overwinning. Daarbij hoeft hij geen concurrentie te verwachten van landgenoot Carlos Alcaraz. Alcaraz heeft te kampen met een armblessure en moet daardoor na Monte Carlo ook het toernooi in Barcelona missen.
Als Nadal wint in de eerste ronde is de Australische tennisser Alex de Minaur de volgende tegenstander. Vermoedelijk wacht in de halve finale Stefanos Tsitsipas.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie