Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Indian Wells | Alcaraz blikt na overwinning terug op lastige periode - "Moeilijke maanden gehad"

Maurits ten Kate

Geupdate 11/03/2024 om 16:00 GMT+1

Carlos Alcaraz bereikte met een overtuigende overwinning op Felix Auger-Aliassime de achtste finales op Indian Wells en lijkt langzaam maar zeker zijn vorm terug te vinden. Een grote opluchting voor Alcaraz, want het seizoen verloopt tot nu toe allesbehalve volgens plan. Zijn laatste toernooizege behaalde de Spanjaard op Wimbledon en dat is natuurlijk te mager voor een speler van zijn kaliber.

Carlos Alcaraz

Foto: Getty Images

Dat Carlos Alcaraz zich prettig voelt in de woestijn van Californië is geen geheim. De overwinning in de laatste 32 tegen Félix Auger-Aliassime was al de achtste op rij in Indian Wells. Vorig jaar was de Spanjaard overtuigend de beste in de woestijn in Californië.
"Ik heb agressief gespeeld en bijna geen fouten gemaakt. Het was een bijna perfecte wedstrijd", zei een zeer tevreden Alcaraz na zijn overwinning.
Die teruggevonden vorm komt gelegen voor Alcaraz, want er staan deze week niet alleen duizend punten op het spel die de nummer twee van de wereld moet verdedigen, ook het vertrouwen heeft de afgelopen maanden een flinke deuk opgelopen.
De Zuid-Amerikaanse swing in Buenos Aires en Rio in februari werd een nachtmerrie voor het succesvolle Alcaraz. "Het zijn een paar moeilijke maanden voor mij geweest. "Mijn zelfvertrouwen is gedaald. Ik had elke dag op training problemen om mijn zelfvertrouwen te behouden."
Ondanks de nederlaag in de kwartfinale op de Australian Open tegen Alexander Zverev verliet hij Melbourne met een goed gevoel. Maar daarna daalde het vertrouwen in het eigen spel.
In Buenos Aires, waar hij vorig jaar zegevierde, verloor hij in de halve finale verrassend van de Chileen Nicolás Jarry. In Rio niet lang daarna kwam de volgende klap voor de jonge Spanjaard. Alcaraz blesseerde zijn enkel in de eerste ronde tegen Thiago Monteiro al na twee punten en moest na twee games al opgeven.

Gevoel

Toen hem werd gevraagd naar zijn mentale problemen, antwoordde Alcaraz: "Het gaat mij niet om overwinningen of nederlagen. Voor mij is het heel erg belangrijk hoe ik me voel in wedstrijden."
Dat goede gevoel zal Alcaraz moeten doorzetten in de laatste zestien. Daarin treft de titelverdediger Fabian Marozsan. De 24-jarige Hongaar won al eens van Alcaraz. Vorig jaar tijdens het Masters-toernooi in Rome was Marozsan, op dat moment de nummer 135 van de wereld, in twee sets te sterk voor Alcaraz.
“Ik voelde me heel slecht na die nederlaag”, zegt Alcaraz, vooruitbikkend op de clash van morgen: “Na die wedstrijd wilde ik heel graag wraak op hem nemen", aldus de Spanjaard.
picture

Wimbledon | Bekijk samenvatting van zinderende finale - Alcaraz verslaat Djokovic in vijf sets

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie