Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Indian Wells | Alcaraz prolongeert titel op Indian Wells in spectaculaire finale tegen Medvedev

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 18/03/2024 om 11:55 GMT+1

Carlos Alcaraz heeft zijn titel op Indian Wells met succes verdedigd. De Spanjaard was in de finale op zondagavond in twee sets te sterk voor Daniil Medvedev. Vorig jaar speelden de twee ook al tegen elkaar in de woestijn in Californië en ook toen was tweevoudig Grand Slam-winnaar Alcaraz de sterkste.

Indian Wells | Alcaraz prolongeert titel op Indian Wells ten koste van Medvedev in finale

Op het oog een reguliere zege voor Alcaraz, maar de eerste set vertelt een heel ander verhaal. Medvedev kwam als een komeet uit de startblokken en pakte al snel een 3-0 voorsprong. De Spanjaard schrok daar niet van en repareerde schade direct door de daaropvolgende drie games te winnen.
Vanaf dat moment was het een en al spektakel. Beide spelers gunden elkaar geen enkel punt, wat resulteerde in geniale rallies. Een tiebreak om de eerste set te beslissen was dan ook een logisch gevolg. Daarin was Alcaraz de Rus met 7-5 de baas.
Vanaf dat moment leek het verzet van de nummer vier van de wereld gebroken. Alcaraz liep al snel uit naar een dubbele break en daar had Medvedev niet meer van terug. Op zijn eerste matchpunt was het direct raak voor de inmiddels tweevoudig winnaar in Palm Springs.

Mezelf hervonden

Alcaraz reageerde na afloop tijdens de persconferentie op zijn zege. "Het betekent heel veel voor me om hier te winnen, want de laatste maanden heb ik veel hordes, zowel mentaal als fysiek, overwonnen. Daarom is het heel speciaal om hier de beker omhoog te houden."
De Spanjaard vervolgt. "Het is voor mij niet belangrijk dat ik sinds Wimbledon niet meer had gewonnen. Daar gaat het mij niet om. Voor mij is het gevoel wat je eraan overhoudt veel belangrijker. Ik moet veel plezier hebben in tennis, dat is het enige wat belangrijk is. Dat is waarom ik ook zo blij ben dat ik hier heb gewonnen, want ik heb mezelf deze twee weken weer hervonden. Ik voel me heel erg goed", aldus Alcaraz.
Door zijn zege blijft Alcaraz de nummer twee van de wereld. Novak Djokovic werd vroeg uitgeschakeld, maar hoefde geen punten te verdedigen ten opzichte van vorig jaar. Alcaraz had maar liefst 1000 punten om te verdedigen en dat is hem gelukt, maar hij gaat dus niet vooruit.
picture

Indian Wells | Alcaraz reageert na zege in finale - "Heb mezelf hier hervonden"

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie