Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Indian Wells | Carlos Alcaraz bezorgt Jannik Sinner eerste nederlaag van 2024 - bereikt finale tegen Daniil Medvedev

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 17/03/2024 om 10:12 GMT+1

Voor het eerst in dit kalenderjaar liep Jannik Sinner tegen een nederlaag aan. Dat gebeurde op het Masters-toernooi van Indian Wells. In de halve finale was Carlos Alcaraz in drie sets te sterk voor de Italiaan. De Spanjaard mag het in de eindstrijd opnemen tegen Daniil Medvedev, die op zijn beurt afrekende met Tommy Paul.

Indian Wells | Carlos Alcaraz bezorgt Jannik Sinner eerste nederlaag van 2024 - bereikt finale

Jannik Sinner had op het Masters-toernooi van Indian Wells nog geen set verloren tot aan de halve eindstrijd. Thanasi Kokkinakis, Jan-Lennard Struff, Benjamin Shelton en Jiri Lehecka werden allemaal met speels gemak opzij gezet en hetzelfde lot leek Carlitos Alcaraz beschoren. De eerste set ging namelijk met 6-1 naar de Italiaan.
Vanaf dat moment draaiden de rollen echter om en kwam er een wederopstanding van de jongste van de twee. De 20-jarige nummer twee van de wereld trok de tweede set met 6-3 naar zich toe en legde de 22-jarige mondiale nummer drie in set 3 definitief over de knie, een 6-2 setstand bezorgde Alcaraz een finaleplek.
Daarin mag de Spanjaard het opnemen tegen Daniil Medvedev, die de halve finale tegen thuisspeler Tommy Paul ook met een valse start aanving. Paul won de eerste set met 6-1, de tweede set trok Medvedev via een tie-break over de streep en ook hij won zijn beslissende set met 6-2. Het is een heruitgave van de finale van vorig jaar, toen Alcaraz met 6-3 en 6-2 duidelijk de sterkste was.
picture

Indian Wells | Daniil Medvedev klopt Tommy Paul in drie sets - speelt finale tegen Carlos Alcaraz

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie