Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Nadal twijfelt door fysieke klachten aan deelname – “Het is nagenoeg op dezelfde plek als vorig jaar”

Dave Kornuyt

Geupdate 06/01/2024 om 10:58 GMT+1

Rafael Nadal weet nog niet of hij meedoet aan de Australian Open. De Spanjaard verloor op het ATP-toernooi in Brisbane van Jordan Thompson en kreeg daarbij opnieuw last van zijn heup. De start van de eerste Grand Slam van het jaar is al over acht dagen.

Rafael Nadal

Foto: Getty Images

Nadal won de eerste set nog tegen zijn Australische opponent tijdens de kwartfinale van het toernooi in Brisbane, maar na een verloren tie-break in de tweede set en 6-3 in de derde kon de Spanjaard zijn biezen pakken.
In de persconferentie na afloop zei ‘Rafa’ dat hij last kreeg van zijn heup en daarom twijfelt over zijn deelname aan de Australian Open. “Ik hoop dat ik volgende week de kans krijg om te trainen en spelen in Melbourne, maar eerlijk gezegd ben ik er nog niet 100% zeker van.”

OPERATIES

Vorig seizoen was de voormalig nummer één van de wereld nog lange tijd afwezig vanwege twee operaties aan zijn heup. In de partij tegen Thompson werd Nadal korte tijd behandeld op precies de plek van die twee medische ingrepen.
“Het is nagenoeg dezelfde plek als vorig jaar, maar toch anders. Ik heb het gevoel dat het meer iets met een spier is, vorig jaar was het een pees. Het is zeker niet hetzelfde als vorig jaar, want toen het vorig jaar gebeurde, voelde ik meteen iets drastisch. Maar omdat de plek hetzelfde is, ben je een beetje voorzichtiger dan normaal.”
picture

AusOpen | Trieste aftocht voor Rafael Nadal door de catacomben van de Rod Laver Arena

COMPETITIEF ZIJN

De Spaanse toptennisser reist wel gewoon af naar Australië. Hij hoopt namelijk over acht dagen bij de start weer in orde te zijn. ,,In een ideale wereld zijn het gewoon de spieren die een tik krijgen na een paar dagen inspanning en een hele zware wedstrijd.”
Naar eigen zeggen ligt Nadal nog wel op schema. Hij bouwt zijn fitheid langzaam op. “Daarom zeg ik de hele tijd dat het mijn doel is om over een paar maanden competitief te zijn.”

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie