Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Carlos Alcaraz wint eerste grastitel op Queen's - Is opnieuw nummer 1 van de wereld

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 25/06/2023 om 19:19 GMT+2

Carlos Alcaraz is weer de mondiale nummer één in het mannentennis. De 20-jarige Spanjaard won voor het eerst in zijn loopbaan een grastitel. Op het toernooi van Queen's versloeg Carlitos de Australiër Alex De Minaur eenvoudig in twee sets in de finale.

Carlos Alcaraz is een van de favorieten voor de titel op Wimbledon

Foto: Eurosport

In de eerste acht games ging het gelijk op, maar in de negende game wist Alcaraz de opslag van zijn Australische opponent te breken. Op eigen service werd kort erna de eerste set binnen gehaald. Een dubbele fout van De Minaur bracht de Spanjaard in de vijfde game van de tweede set een nieuwe break, met 6-4 en 6-4 behaalde hij de elfde ATP-titel uit zijn carrière.
In de finale van de Terra Wortmann Open in Halle was Alexander Bublik in drie sets te sterk voor Andrey Rublev. De Rus had in de kwartfinale nog Tallon Griekspoor verslagen in een spannende driesetter, maar moest nu met 6-3, 3-6 en opnieuw 6-3 zijn meerdere erkennen in de Kazak. Het enfant terrible van de tenniswereld - bekend om zijn rare streken op het veld - boekte zo zijn tweede toernooizege ooit.

Dit is de nieuwe top-10 op de ATP Ranking

1. Carlos Alcaraz - 7675 punten
2. Novak Djokovic - 7595 punten
3. Daniil Medvedev - 5890 punten
4. Casper Ruud - 4960 punten
5. Stefanos Tsitsipas - 4670 punten
6. Holger Rune - 4510 punten
7. Andrey Rublev - 4255 punten
8. Jannik Sinner - 3345 punten
9. Taylor Fritz - 3310 punten
10. Frances Tiafoe - 3085 punten

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie