Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | 'Onervaren' Alcaraz is klaar voor grasseizoen - "Wil proberen nog agressiever te spelen"

Maurits ten Kate

Geupdate 21/06/2023 om 13:40 GMT+2

Carlos Alcaraz heeft zich voorgenomen om nog agressiever te gaan spelen op gras dan normaal. De Spanjaard won gisteren na een spannende wedstrijd in de eerste ronde van Queen van de Fransman Arthur Rinderknech en vertelde daarna dat hij na zijn rustperiode op Roland Garros veel heeft geoefend met het agressief naar voren spelen.

Carlos Alcaraz

Foto: Getty Images

Vorig jaar speelde Alcaraz slechts twee exhibitionwedstrijden voorafgaand aan Wimbledon, maar nu pakt de Spanjaard met Queen een groot voorbereidingstoernooi als preparatie voor het derde Grand Slam van het jaar.
Alcaraz stond dit jaar steeds korte tijd op de eerste plek van de wereldranglijst, zo ook voor Roland Garros, maar door de zege van Novak Djokovic in Parijs is de Serviër weer de nieuwe nummer één van de wereld. Met Wimbledon op komst, de Grand Slam waar Djokovic als sinds 2018 ongeslagen is, lijkt het er niet op dat hij zijn status als nummer één snel zal kwijtraken aan de op gras onervaren Alcaraz.
Maar ondanks zijn onervarenheid op gras haalde Alcaraz vorig jaar de vierde ronde op Wimbledon, waar hij het na vier spannende sets moest afleggen tegen rivaal en generatiegenoot Jannik Sinner.
picture

Wimbledon | Sinner verslaat Alcaraz in meeslepend gevecht

Snel bewegen

Voorafgaand aan zijn eerste wedstrijd op Queens sprak Alcaraz over de uitdagingen van het spelen op gras. "Het moeilijkste is om goed te kunnen bewegen. Je moet voorzichtiger zijn dan op de andere ondergronden. Het fijne aan gras is voor mij dat ik vaak naar het net kan komen en agressief kan spelen."
"Er zijn meer spelers die veel slicen op gras, maar ik ben er daar niet één van. Ik moet nog leren om die slag echt toe te voegen aan mijn spel. Het spel hier is totaal anders en je moet voorbereid zijn op elke slag en elke beweging."
Na zijn overwinning in de eerste ronde van Queens sprak Alcaraz opnieuw over zijn ervaringen. "Voor mij is het nog wat onwennig om op gras te spelen, maar natuurlijk heb ik ook genoten van het spelen op deze ondergrond en spelen hier op Queens. Het is een toernooi dat ik als kind al heel graag wilde spelen. Ik ben blij dat ik heb gewonnen, want het was in het begin van de wedstrijd erg moeilijk om me aan te passen aan de snelheid van het spel", aldus Alcaraz.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie