Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Charleston | Rus moet in langste vrouwenpartij van 2024 buigen voor Volynets ondanks matchpoints

Tobias Kappelle

Geupdate 02/04/2024 om 11:55 GMT+2

Arantxa Rus heeft in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Charleston na een slopende wedstrijd verloren van de Katie Volynets. Het werd 6-2 6-7(6) 7-6(6) voor de Amerikaanse. De partij duurde bijna vier uur en is daarmee de langste damespartij van 2024 tot nu toe.

Arantxa Rus

Foto: Getty Images

Rus kreeg in de tiebreak van de derde set nog twee kansen om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Tot twee keer toe werd het wedstrijdpunt echter niet benut en dus ging de overwinning uiteindelijk naar Volynets.
Naast de wedstrijdpunten zal de nederlaag ook extra hard aankomen gezien het verschil op de wereldranglijst. Rus klom de afgelopen maanden op naar plek 54, terwijl Volynets buiten de top-100 staat.
De teleurstelling bij Rus was dan ook duidelijk te zien na de nederlaag. Na een sterke periode zijn de resultaten de laatste weken niet goed en dus loopt de 54e plaats op de WTA-ranking gevaar.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie