Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Madrid | Coco Gauff vernedert Arantxa Rus – Nederlandse wint geen enkele game

Matthijs Klerkx

Geupdate 25/04/2024 om 19:42 GMT+2

De kans dat Arantxa Rus zich heel veel illusies maakte bij een wedstrijd tegen nummer drie van de wereld Coco Gauff was al niet heel erg groot, maar de Amerikaanse deed er nog een schepje bovenop in Madrid; ze won met 6-0 en 6-0 in hun treffen in de tweede ronde. Voor Gauff wacht in de derde ronde een treffen met Dayana Yastremska.

Madrid | Coco Gauff vernedert Arantxa Rus – Nederlandse wint geen enkele game

In de eerste ronde had Rus nog op indrukwekkende wijze afgerekend met de Tsjechische Brenda Fruhvirtova, maar bij de laatste 64 was het Madrileense sprookje van de Nederlandse met Spaanse voornaam al snel voorbij.
Er was nog geen half uur speeltijd voor nodig om de eerste keer 6-0 op de tabellen te zetten. Gauff was beter op alle vlakken en had slechts één mogelijkheid nodig om de eerste set naar zich toe te trekken.
In het vervolg ging het niet veel beter; uiteindelijk stond na 52 minuten spelen nog een keer 6-0 op het scorebord. Vorig jaar ging Rus er ook uit in de tweede ronde in Madrid, maar destijds was het tegen Maria Sakkari met twee keer 6-4 een stuk beter te behappen.
Bij de mannen spelen Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp nog altijd mee. Daniel Taro is de tegenstander voor Griekspoor in de tweede ronde (hij kreeg een in de tweede ronde (hij kreeg een bye in ronde één), Van de Zandschulp wacht een taaie klus tegen nummer veertien van de wereld Ugo Humbert.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie