Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Davis Cup | Jannik Sinner doet het - Italië wint voor het eerst in 47 jaar landencompetitie tennis

Kevin van Nunen

Geupdate 07/12/2023 om 16:00 GMT+1

Het is natuurlijk een teamprestatie, maar of het team er ook zonder Jannik Sinner toe in staat was geweest? Italië heeft ten koste van Australië de finale van de Davis Cup gewonnen. En Sinner is de gevierde man. De 22-jarige boekte de grootste overwinning uit zijn carrière en verrichte het nodige voorwerk door in de halve finale twee keer Novak Djokovic te verslaan.

Davis Cup | Jannik Sinner doet het - Italië wint voor het eerst in 47 jaar landencompetitie tennis

Veel aandacht gaat de laatste jaren uit naar Carlos Alcaraz als grote toekomstige tennissuperster, maar het lijkt er voorzichtig op dat hij met Sinner een serieuze rivaal naast zich weet. En dan is er ook nog Holger Rune, die nu nog moet toekijken maar niets liever wil dan aanhaken op het allerhoogste niveau.
Om succesvol te zijn op het allerhoogste niveau staat Djokovic nog te vaak in de weg, maar zo af en toe wordt hij opzij geschoven. Zoals door Alcaraz op Wimbledon en nu ook door Sinner in de halve finale van de Davis Cup tussen Italië en Servië. Sinner pakte twee punten ten koste van Djokovic – hij won de single en dubbel – waarna Italië zich finalist mocht noemen.
picture

Davis Cup | Jannik Sinner boekt met Italië sensationele zege op Djokovic - twee keer zelfs!

Arnaldi geeft voor, Sinner kopt in

Alsof het in de sterren stond geschreven, zou Italië de bereikte finale ook winnen. Goed voor de tweede winst van de Davis Cup en de eerste sinds 1976. Onder aanvoering van Sinner is Italië na 47 jaar weer de beste tennisnatie van de wereld. Italië sluit een nieuwe sportheld in de armen.
Nadat Matteo Arnaldi erin was geslaagd om Alexei Popyrin in drie spannende sets (7-5 2-6 6-4) te verslaan, waren alle ogen gericht op Sinner. Kon hij het afmaken tegen Alex de Minaur? Ja, dat kon hij. Met 6-3 6-- was het snel gepiept en bleek onderweg naar een historische triomf de halve finale in feite al de finale.
picture

ATP Finals | Djokovic heeft ook geen kind aan Sinner - wint eindejaarstoernooi voor zevende keer

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie