Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Davis Cup | Oranje op voorsprong dankzij overwinning van Tallon Griekspoor

Mathieu Hilgersom

Gepubliceerd 02/02/2024 om 17:03 GMT+1

Tallon Griekspoor heeft Nederland vrijdag in Groningen op een 1-0 voorsprong gezet in de Davis Cup-ontmoeting met Zwitserland. De 27-jarige tennisser rekende in twee sets af met Marc-Andrea Hüsler. De nummer 29 van de wereld had daar wel twee keer een tiebreak voor nodig.

Tallon Griekspor versloeg zijn Zwitserse tegenstander in twee sets

Foto: Getty Images

In Martiniplaza wist Griekspoor direct een break te plaatsen. Toch lukte het hem niet om deze voorsprong over de streep te trekken. De nummer 199 van de wereld brak terug en dwong een tiebreak af. Griekspoor was echter op tijd bij de les om de eerste set binnen te halen.
In de tweede set bleven breaks uit. Griekspoor had het betere van het spel, maar het lukte hem niet om een game van Hüsler af te snoepen. In de tweede tiebreak trok hij de set en daarmee de wedstrijd definitief naar zich toe.

Van de Zandschulp

Later op de dag komt Botic van de Zandschulp in actie. Leandro Riedi is zijn tegenstander. Zaterdag staat het dubbelspel op het programma.
Nederland probeert zich dit weekend in Groningen te plaatsen voor de groepsfase van de Davis Cup Finals in het najaar. Hierna volgt eventueel de knock-outfase.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+ . Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie