De grand slams nemen afscheid van hun kampioen

De naam van Roger Federer zal voor altijd verbonden zijn aan het heilige gras in Londen. Het was de Grand Slam die hij het eerst (2003) en het vaakst (8 keer) won.
Tennis
Tennis | Kyrgios wil vrijspraak voor mishandeling wegens 'mentale problemen'
8 UUR GELEDEN
Zijn eeuwige rivaal en vriend Rafael Nadal regeert al jaren in Parijs, maar Federer profiteerde in 2009 optimaal van diens uitschakeling en completeerde zo zijn Career Grand Slam.
Tussen 2004 en '08 won de Zwitser vijf jaar op rij de US Open. Sindsdien ontglipte de eindzege hem steeds, maar ook op Flushing Meadows liggen geweldige herinnering aan de grootste stilist uit de tennishistorie.

Collega's eren Federer

"De koning is dood, leve de koning!" Ook de nieuwe nummer een van de wereld staat met pijn in het hart stil bij het tennispensioen van zijn idool.
Samen met landgenoot Stan Wawrinka verdedigde Federer jarenlang de Zwitserse eer in de Davis Cup.
Van Juan Martin Del Potro kan Federer advies krijgen hoe om te gaan met het zwarte gat. De door blessures geteisterde Argentijn kondigde eerder dit jaar zijn afscheid aan en heeft dus misschien wel wat goede tips voor nieuwe hobby's.
Coco Gauff is net als Carlos Alcaraz het gezicht van een nieuwe generatie. Ook voor de jonge Amerikaanse was Federer een voorbeeld.
De jonge spelers keken op tegen Federer als een rolmodel, maar ook diens voorgangers keken met ontzag naar de manier waarop hij zich zowel op als naast de baan een waardig ambassadeur van de spot toonde.
De laatste jaren domineerden de Grote Drie het mondiale tennis en Rafael Nadal zal waarschijnlijk de boeken ingaan als de grote rivaal van Federer, maar in het begin van diens carrière werd iemand anders gezien als de grote uitdager. Andy Roddick mag Federer dan al jaren vor zijn gegaan in het tennispensioen, maar de Amerikaan stond gisteren toch ook even stil bij het afscheid van zijn oude rivaal.

De grootste sportbonden bedanken Federer

Individueel moest hij genoegen nemen met een zilveren plak op de Spelen in Londen, maar samen met Wawrinka won hij in 2008 wel goud in het herendubbelspel.
Ook het toernooi waarin hij afscheid neemt staat vanzelfsprekend stil bij het naderende slotakkoord.

Federer oversteeg het tennis

Niet alleen tennissers, maar ook andere sporters genoten van het spel van de Zwitser en enkele van hen deelden hun verdriet over het naderende einde op social media.
Gary Lineker stak de afgelopen jaren zijn waardering voor Roger Federer niet onder stoelen of banken en ook gisteren maakte de voormalige Engels topspits ijn liefde voor de tennis-GOAT weer eens duidelijk.
Net als Federer staat ook Tom Brady al jarenlang aan de top in zijn sport. De quarterback van de Tampa Bay Buccaneers sprak vol ontzag over zijn collega.
Tennis
Tennis | Kyrgios maakt landgenoot en vijand Tomic belachelijk op Twitter - "Ongelofelijk"
GISTEREN OM 15:18
Tel Aviv Watergen Open
Tennis | Djokovic hongerig naar nieuw succes - "Extra motivatie na lange afwezigheid"
GISTEREN OM 13:54