Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dubai | Bizar moment in halve finale - Rublev gediskwalificeerd na uitbarsting tegen lijnrechter

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 01/03/2024 om 21:06 GMT+1

Andrey Rublev is hoofdrolspeler in een bizar moment dat zich heeft voorgedaan tijdens de halve finale van het ATP-toernooi in Dubai. De Rus ging uit zijn dak tegen een lijnrechter en dat kwam hem, diep in de derde set, op diskwalificatie te staan. Rublev schreeuwde van dichtbij in het gezicht van de betreffende lijnrechter.

Dubai | Bizar moment in halve finale - Rublev gediskwalificeerd na uitbarsting tegen lijnrechter

De partij tussen Rublev en Alexander Bublik was een spannende. De eerste twee sets werden via een tiebreak beslist en ook in de derde set liep het aantal games snel op. Bublik kwam op een 6-5 voorsprong via een bal die naar mening van Rublev uit was.
Terwijl Bublik richting zijn bankje liep voor de kantwissel, kookte het putje van Rublev over. Hij schreeuwde van dichtbij in het gezicht van de lijnrechter ter hoogte van de baseline, omdat hij niet snapte hoe het kan dat die uitbal over het hoofd werd gezien.
De lijnrechter was niet blij met de actie van Rublev en deed zijn beklag bij de umpire. Hij stelde dat Rublev hem in het Russisch uitschold. Iets wat Rublev ontkent, maar het hele voorval was voor de umpire ernstig genoeg om Rublev te ‘defaulten’ oftewel te diskwalificeren op basis van onsportief gedrag.
picture

Australian Open | Andrey Rublev trekt aan langste eind in machtige vijfsetter met Alex de Minaur

Geen prijzengeld, geen ATP-punten voor Rublev

Tegenstander Bublik – zelf ook een opgewonden standje – had er geen enkel probleem mee om verder te tennissen, maar de umpire was onverbiddelijk. De diskwalificatie van Rublev bleef staan en Bublik stroomt automatisch door richting de finale, waarin hij het opneemt tegen Ugo Humbert. De Fransman zorgde voor een verrassing door in de halve eindstrijd te winnen van Daniil Medvedev.
De woede-uitbarsting van Rublev is en blijft echter het hoofdonderwerp van gesprek. De gevolgen voor Rublev liegen er niet om; hij verliest zijn prijzengeld en bij elkaar gespeelde ATP-punten van deze week, waardoor hij niet langer deel uitmaakt van de topvijf van de wereldranglijst.
picture

US Open | Ophef in tenniswereld om scheldende Bublik in verloren partij tegen Thiem

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie