"Ik kan me werkelijk niet herinneren dat het bij de vrouwen zo open ligt als dit jaar. Er zijn een stuk of 10 à 15 vrouwen die ver kunnen komen in het toernooi en zij is er één van. Ze is aan een goed jaar bezig en kan op gravel goed uit de voeten, dus ik zie het wel gebeuren", aldus de zevenvoudig Grand Slam-winnaar, die het toernooi in Parijs overigens nooit wist te winnen.
Kiki Bertens is als 18e geplaatst op het gravel in Parijs en neemt het in de eerste ronde op tegen Aryna Sabalenka. De pas 20-jarige Wit-Russische is de huidige nummer 48 van de wereldranglijst. Bertens bereikte in 2016 nog de halve finale.
Gevraagd naar zijn mooiste herinneringen aan Roland Garros was 'Big Mac' duidelijk. "Het is een mooi toernooi met een lange geschiedenis, maar ik bewaar er zelf niet de meest fijne herinneringen aan." Zevenvoudig Grand Slam-winnaar McEnroe wist het toernooi nooit te winnen, maar bereikte wel eenmaal de finale. Die ging in een vijfsetter verloren tegen zijn rivaal Ivan Lendl, nadat McEnroe met 2-0 voor had gestaan.
Wimbledon
Wimbledon | Preview vrouwen: Soevereine Swiatek & queen Serena
9 MINUTEN GELEDEN
Nieuw: Roland Garros-abonnement
Roland Garros is vanaf morgen elke dag LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal.
Nieuw is de ‘Roland Garros-maandpas’: voor € 9,99 kun je elke bal, elke baan, elke speler in Parijs live volgen. Kun je er geen genoeg van krijgen en wil je àlle Grand Slams kunnen zien? Neem dan een Grand Slam-pas (€ 19,99). Dit abonnement is 1 jaar geldig. Dus, wil je letterlijk geen bal missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Wimbledon
Wimbledon | Ben nooit echt gestopt geweest - Serena Williams over comeback
3 UUR GELEDEN
Wimbledon
Wimbledon | Speelschema dag 1 - Van Rijthoven en Griekspoor meteen in actie
6 UUR GELEDEN