Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WTA Finals | Jabeur doneert deel prijzengeld aan Palestijnen - "Het is menselijkheid"

Maurits ten Kate

Geupdate 03/11/2023 om 14:14 GMT+1

Ons Jabeur heeft gezegd dat ze een deel van haar prijzengeld dat ze verdient bij de WTA-finals zal doneren aan Palestijnen in nood. De Tunesische maakte dit bekend tijdens een emotionele persconferentie na haar overwinning op Marketa Vondrousova in het Mexicaanse Cancun, waar de WTA Finals worden gehouden.

Marketa Vondrousova of Czech Republic congratulates Ons Jabeur of Tunisia after their match during day 4 of the GNP Seguros WTA Finals Cancun 2023 part of the Hologic WTA Tour on November 01, 2023 in Cancun, Mexico

Foto: Getty Images

In het interview na de wedstrijd vocht ze tegen de tranen toen ze sprak over het aanhoudende conflict in Gaza.
“Ik ben erg blij met de overwinning, maar de laatste tijd ben ik niet zo blij. De huidige situatie in de wereld maakt mij niet gelukkig”, zei de drievoudig grand slam-finalist, vechtend tegen de tranen.
“Het is heel zwaar om elke dag kinderen en baby’s te zien sterven. Het is hartverscheurend. Ik heb besloten een deel van mijn prijzengeld te doneren aan de Palestijnen. Ik kan niet blij zijn met deze overwinning. Het is geen politieke boodschap, het is menselijkheid. Ik wil vrede in de wereld. Dat is alles."

Donaties

Door haar eerste groepswedstrijd tijdens de WTA Finals van dit jaar te winnen, ontvangt Jabeur minimaal 198.000 dollar aan prijzengeld . Het is onduidelijk hoeveel ze precies wil doneren.
Jabeur is niet de enige Arabische atleet die financiële hulp heeft aangeboden om de Palestijnen te helpen. Vorige maand bevestigde de Egyptische Rode Halve Maan, een liefdadigheidsinstelling die humanitaire hulp verleent, dat de Egyptische aanvaller en Liverpool-speler Mo Salah een donatie had gedaan om hulpinstanties in Gaza te ondersteunen.
In 2021 werd Jabeur de eerste Arabische vrouw die een WTA-titel won en in 2022 werd ze de eerste Arabische of Noord-Afrikaanse vrouw die de halve finales en vervolgens de finale van een grand slam bereikte.
picture

Wimbledon | Bekijk in samenvatting hoe Vondrousova ten koste van Jabeur de titel pakt

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie