Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WTA Finals | Swiatek laat in finale weinig heel van Pegula en herovert nummer één positie

Friso Moison

Gepubliceerd 07/11/2023 om 12:09 GMT+1

Iga Swiatek heeft voor het eerst in haar carrière de WTA Finals op haar naam geschreven. In het Mexicaanse Cancun veegde de Poolse de vloer aan met de Amerikaanse Jessica Pegula: 6-1, 6-0. Door haar zege is de 22-jarige Swiatek vanaf volgende week weer de mondiale nummer één.

US Open | Titelverdediger Swiatek onderuit tegen angstgegner Ostapenko, verliest nummer 1-positie

Swiatek en Pegula stonden na een veelbesproken week in Cancun allebei voor het eerst in de finale van de WTA Finals. Maar de 29-jarige Pegula, die dit seizoen twee van de drie eerdere duels met haar tegenstander had gewonnen, beleefde daar weinig plezier aan. De dominant spelende Swiatek denderde over de Amerikaans heen en stond pas in de tweede set op 5-0 een eerste kans op haar service toe. Maar de Poolse poetste de breekpunten weg een deelde uiteindelijk een pijnlijke bagel uit aan de nummer vijf van de wereld.
Met haar eerste eindzege in de WTA Finals zorgde Swiatek ook nog eens voor een record. De viervoudig Grand Slam-winnares verloor op weg naar de titel slechts twintig games in vijf partijen, wat sinds de invoering van de groepsfase in 2003 nog geen winnares heeft gepresteerd. Daarbij verlengt de Poolse een mooie reeks van elf overwinningen op rij.
picture

Roland Garros | Iga Swiatek doet niet mee aan de bagelhype

Jullie maakten het speciaal

Na de indrukwekkende partij bedankte de nieuwe nummer één van de wereld haar fans. “Dankjewel voor alle Poolse fans en alle andere mensen die mij elk toernooi komen steunen. Het lijkt wel of ik ieder jaar weer meer supporters erbij krijg. Dit helpt mij enorm en hierdoor voel ik de motivatie om te blijven jagen op nieuw succes. Ondanks dat het een moeilijke week was, maakten jullie het voor ons speciaal.”
De Poolse had na afloop ook nog een mooi woordje over voor Pegula, die tot de finale een indrukwekkend toernooi stond te spelen. “Jess, Ik wil je feliciteren met het hele seizoen. Tegen jou spelen is nooit makkelijk. Ik hoop dat we beide op deze weg doorgaan en samen nog vele finales spelen.”
picture

Montreal | ‘Cotton Eye Joe’ schalt plots uit de speakers tijdens rally tussen Pegula en Swiatek

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie