Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Elina Svitolina reist met eerste toernooizege als moeder af naar Parijs

Sander Grasman

Geupdate 28/05/2023 om 12:35 GMT+2

Elina Svitolina en Gael Monfils verwelkomde in oktober van vorig jaar hun eerste kindje en al in april keerde de Oekraïense terug op de baan. De voormalig nummer drie van de wereld, tegenwoordig bijgestaan door Raemon Sluiter, boekte op het gravel van Straatsburg haar eerste toernooizege als moeder.

Elina Svitolina boekte in Straatsburg haar eerste toernooizege als moeder

Foto: Getty Images

Elina Svitolina was zaterdag met 6-2 en 6-3 een maatje te groot voor de Russische Anna Blinkova in de finale van het Internationaux de Strasbourg. De 27-jarige speelster won eerder al 16 toernooien, maar dit was haar eerste eindzege sinds zijn vorig jaar moeder werd van haar eerste kindje.
Svitolina werd met een wild card toegelaten tot het Noord-Franse toernooi en is daarmee slechts de vijfde speelster die met een wild card een toernooi wint op de tour. Bovendien is de tegenwoordige nummer 508 van de wereldranglijst een van de laagst genoteerde spelers die er met de eindzege vandoor gaat.

STEUN

De Oekraïense maakte na haar overwinning bekend dat zij het prijzengeld zal doneren aan haar jonge landgenoten. "Daar is op dit moment enorme behoefte aan." Ze sprak ook haar dank uit aan de Fransen: "Het is geweldig hoe jullie Oekraïeners opvangen en hen een tweede thuis bieden."
In de eerste ronde neemt zij het op Roland Garros op tegen Martina Trevisan. De twee jaar oudere Italiaanse reikte vorig jaar tot de halve finale en zal dus geen makkelijke kluif zijn voor de pupil van Raemon Sluiter. Sinds haar comeback wordt Svitolina namelijk gecoacht door de Nederlander die eerder Kiki Bertens begeleidde

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie