Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Rome | “Het boegeroep werkte niet” - Holger Rune flink uitgejouwd door Italiaanse fans

Wesley Schreurs

Geupdate 15/05/2023 om 19:48 GMT+2

Holger Rune won vrij makkelijk met 6-4 6-2 van thuisfavoriet Fabio Fognini in het Masters-toernooi van Rome. De Deen kon echter niet rekenen op steun van het Italiaanse publiek, want bij zijn opkomst werd hij al flink uitgejouwd. Rune wordt door tennisliefhebbers de nieuwe badboy genoemd door zijn gedrag op de baan. Hij ligt niet goed bij het publiek en de toeschouwers keren zich vaak tegen hem.

Tennis | Umpire geeft Rune vaderlijk advies na uitvegen balafdruk en ruzie met publiek

Op voorhand kon het weleens een geweldig affiche worden tussen Rune en Fognini. De thuisspelende Italiaan is zeker niet meer zo goed als vroeger, maar nog altijd kan Fognini geweldig tennis laten zien. Getuige ook zijn overwinningen tegen Andy Murray (ATP-42) en Miomir Kecmanović (ATP-37). Rune bleek achteraf te sterk en plaatste zich voor de laatste 16 in Rome.
Rune wist al voor de wedstrijd tegen Fognini wat hem te wachten zou staan. “Het wordt een grote gekte. Maar dat is geweldig, want dit is waar tennis om draait. Je kan de sfeer die lijkt op een voetbalwedstrijd nu al horen en het brengt tennis naar een ander niveau. Ik heb er super veel zin in”, zei Rune.

Opkomst

Rune kwam het volgepakte grandstand opgelopen en een fel fluitconcert kreeg de jonge tennisser meteen over zich heen. De Italiaanse-fans staan erom bekend luidruchtig te zijn en dit lieten ze zien tegen Rune. De nummer zeven van de wereld bleef op één punt na erg rustig onder het boegeroep. Rune miste namelijk een zeer eenvoudige smash, terwijl hij een meter van het net af stond.
Rune gaf gelijk na zijn wedstrijd aan dat hij zich niet van de wijs liet brengen door de supporters. “Het waren een paar mensen die mij probeerde af te leiden. Maar jongens, het werkte niet. Het was natuurlijk als steun voor hem, maar Ik bleef in de zone en ik speelde goed. Ik had de focus en dat is het enige dat ertoe doet”, aldus Rune na afloop.
picture

Roland Garros | Ruud is de beste viking en plaatst zich ten koste van Rune voor halve finale

Roland Garros

Rune behoort tot de schaduwfavorieten voor de Roland Garros-titel. De twintigjarige tennisser bereikte in Monte Carlo de finale en hij won het toernooi in München door Botic van de Zandschulp te verslaan. Vorig jaar verloor Rune in de kwartfinale van latere finalist Casper Ruud. Het Grand Slam-toernooi in Parijs begint op zondag 28 mei.
picture

Roland Garros | “Veel spelers tonen geen emoties en dan ben je al snel een badboy” - Holger Rune

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie