Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Rome | “Norrie bracht het vuur op de baan en ik reageerde” - Djokovic hard geraakt door smash

Wesley Schreurs

Geupdate 17/05/2023 om 09:52 GMT+2

Novak Djokovic won met 6-3 6-4 van Cameron Norrie en bereikte de kwartfinale van het Masters-toernooi in Rome. De Serviër lijkt langzaam zijn vorm te vinden in aanloop naar Roland Garros. Er vond echter een curieus moment plaats tijdens de wedstrijd, want Norrie sloeg van dichtbij een smash op Djokovic. Nole was duidelijk niet ‘happy’ en hij had wel wat te vertellen over de grillige partij.

AusOpen | Djokovic boos op luidruchtige toeschouwer - "Elk punt schreeuwt hij"

Djokovic is nu nog nummer één van de wereld, maar hij moet de koppositie na deze week weer aan Carlos Alcaraz laten. De winnaar van 22 Grand Slam-titels lijkt te zijn verlost van een elleboogblessure, die hem bijna het hele gravelseizoen parten speelde. Djokovic wint weer wedstrijden op het gemalen baksteen en ook voor Norrie was hij een maatje te groot.
Djokovic stond in zijn partij tegen Norrie met een set en een break voor. De Brit kreeg toch weer een kans om terug te breaken door een aantal goede punten te spelen. In een mooie rally gaf Djokovic het punt op, omdat hij de bal niet lekker raakte en deze maar net op de kant van Norrie stuiterde. Hij draaide zich om en liep met zijn rug weg met zijn rug naar het net. Norrie sloeg de smash desondanks keihard op de benen van Djokovic.
picture

Rome | “Norrie bracht het vuur op de baan en ik reageerde” - Djokovic hard geraakt door smash

Smash

Norrie bood zijn excuses aan, maar Djokovic was zichtbaar boos en geïrriteerd na het opmerkelijke moment. Tijdens de kantwissel bleef de titelverdediger in Rome even extra lang kijken naar zijn tegenstander. Norrie vroeg op 5-4 in de tweede set nog een blessurebehandeling aan, terwijl Djokovic voor de wedstrijd ging serveren. De Australian Open-winnaar serveerde uiteindelijk de partij uit, maar hij keek Norrie niet aan tijdens de snelle handdruk aan het net.
Djokovic ging na afloop tijdens de persconferentie in op het smash-incident. “Ik heb de herhaling van de smash gezien en je zou kunnen zeggen dat hij mij niet zag. Normaal gesproken zie je wel altijd waar je tegenstander gepositioneerd staat in het veld. De bal was ook heel traag en dichtbij het net. Ik draaide me om omdat het punt voor mij over was”, zei Djokovic.
picture

Roland Garros | Wow! Djokovic schreeuwt het uit na gewonnen punt

Fair play

Djokovic vond het geen fair play hoe Norrie zich de hele wedstrijd gedroeg. “Het was een combinatie van voorvallen waardoor ik zo geïrriteerd werd. Hij mag natuurlijk een blessurebehandeling aanvragen, mij raken en recht in mijn gezicht ‘kom op’ roepen na ieder gewonnen punt. Dat soort dingen zien wij in de kleedkamer echter niet als fair play en zo behandelen wij elkaar niet.”
“Ik begrijp zijn gedrag gewoon niet. Hij bracht het vuur op de baan en ik reageerde daarop. Ik sta niet toe dat iemand zich zo gedraagt door mijn hoofd te laten buigen, dus ik ga erop reageren. Maar laten we het nu maar rusten. Wat er gebeurt op de baan, dat blijft op de baan en we gaan weer door”, aldus Djokovic.
picture

Roland Garros | Nadal is nog net iets beter dan Djokovic onderweg naar halve finale

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie