Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Rome | Alcaraz speelt en wint eerste ronde en is vanaf vandaag nieuwe nummer één

Maurits ten Kate

Geupdate 15/05/2023 om 09:00 GMT+2

Carlos Alcaraz is door naar de volgende ronde van de Masters in Rome. Met zijn overwinning tegen zijn landgenoot Albert Ramos-Viñolas staat de 20-jarige Spanjaard vanaf vandaag ook weer nummer één op de wereldranglijst. Voor Alcaraz was het zelfs voldoende om alleen tegen Ramos-Viñolas te spelen om de toppositie te heroveren.

Carlos Alcaraz of Spain celebrates after winning their singles second round match against Albert Ramos-Vinolas of Spain during day six of the Internazionali BNL D'Italia at Foro Italico

Foto: Getty Images

Voor de 20-jarige superster is het de derde keer aan de top van de ranglijst De vorige twee periodes duurden bij elkaar opgeteld slechts 22 weken.
Dat komt omdat Alcaraz vorig jaar niet meedeed aan het ATP 1000-evenement en dus geen punten te verdedigen heeft – en maximaal 1.000 te winnen heeft – puur door zijn openingswedstrijd te spelen, ongeacht de uitslag genoeg punten pakt om de 22-voudig Grand Slam-kampioen in te halen.
Djokovic won het toernooi in 2022, dus kan hij zijn puntentotaal niet verbeteren en kan hij alleen op zijn huidige totaal van 6.775 blijven door de trofee opnieuw in de wacht te slepen.

Djokovic vs Alcaraz

Zowel Alcaraz als Djokovic zijn van de partij in Rome, waardoor dit het eerste evenement is waaraan ze beiden deelnemen sinds de Paris Masters vorig jaar november.
Als de twee hoogst geplaatse spelers in het schema kunnen ze elkaar pas tegenkomen in de finale, wat hun tweede ontmoeting zou worden. De eerste ontmoeting vorig jaar in Madrid ging na een zinderende driesetter de kant op van Alcaraz.
Alcaraz is door zijn aanwezigheid in de eerste ronde in Rome bovendien ook als eerste geplaatst voor Roland Garros, dat op 28 mei begint. Djokovic wordt waarschijnlijk het tweede reekshoofd, hoewel hij nog een plek kan verliezen als Daniil Medvedev een sterk toernooi in Rome heeft en hij zelf het toernooi niet wint.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie