Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Laver Cup | Onenigheid tussen Monfils en Auger-Aliassime over gang van zaken tijdens partij

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 23/09/2023 om 11:22 GMT+2

Waar de Laver Cup bij het afscheid van Roger Federer het toonbeeld was van klasse en hoffelijkheid, ontstond er onenigheid tijdens dag één van de editie van 2023. Gael Monfils en Felix Auger-Aliassime waren duidelijk met een ander idee begonnen aan hun onderlinge partij, wat tijdens de eerste set voor de nodige frustraties zorgde.

Laver Cup | Onenigheid tussen Monfils en Auger-Aliassime over gang van zaken tijdens partij

De Laver Cup houdt het midden tussen een demonstratie en serieus tennis, terwijl Team Europa en Team Wereld een strijd om de eer – en de beker – uitvechten. Het was Auger-Aliassime niet geheel duidelijk hoe serieus hij de strijd moest opvatten, waarna hij zich stoorde aan het gedrag van Monfils.
Monfils is een absolute publieksspeler terwijl Auger-Aliassime er alles aan wilde doen om een nieuw punt voor Team Wereld vast te stellen. Toen Monfils er even bij was gaan zitten tussen de punten door, trok hij de umipire aan zijn mouw. “Spelen we volgens ATP-regels of is het een demonstratiepartij?”
De umpire gaf aan met Monfils te gaan praten, maar daar nam Auger-Aliassime niet direct genoegen mee, waarna een discussie ontstond tussen beide spelers en captain John McEnroe. De discussie speelde zich grotendeels af in het Frans, waardoor McEnroe ook niet alles begreep.
picture

Laver Cup | Monfils is nog steeds boos tussen games door - “Ik wil plezier hebben”

Onderhandse service

Het vuurtje werd flink opgestookt, al probeerde Monfils de lieve vrede te bewaren. In ieder geval in woord, maar in gebaar deed hij er in eerste instantie nog een schepje bovenop door de volgende game te openen met een onderhandse service, waar Auger-Aliassime zich prompt in verslikte.
De Canadees zou echter alsnog korte metten maken met Monfils door 6-4 6-3 te winnen. De Fransman beklaagde zich daarna nog diverse keren tijdens de change-overs. “Ik werd gebeld en toen werd er gezegd: kom lekker spelen en plezier maken op de Laver Cup, hoe serieus moet ik dit opvatten? Ik beschouw dit niet als een toernooi, maar als lol hebben.”
picture

Laver Cup | Monfils probeert het bij te leggen met Auger-Aliassime tijdens wissel

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie