Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Laver Cup | Rafael Nadal kondigt deelname aan - lonkt een afscheid zoals ook Roger Federer dat had?

Matthijs Klerkx

Geupdate 23/04/2024 om 10:31 GMT+2

Rafael Nadal zal in september een van de blikvangers zijn van de Laver Cup. De Spanjaard maakt deel uit van Team Europa en neemt het met zes Europese spelers op tegen zes tennissers uit de rest van de wereld. Twee jaar geleden nam Nadals goede vriend en oude rivaal Roger Federer afscheid tijdens de Laver Cup, treedt Nadal in zijn voetsporen?

Laver Cup | Federer en Nadal laten tranen vrije loop tijdens optreden Ellie Goulding

De organisatie van de Laver Cup maakte het nieuws bekend. Eerder dit jaar maakte de Spanjaard zijn rentree in het Brisbane International-toernooi, maar daarna volgde opnieuw blessureleed voor de 37-jarige legende.
Vorige week kwam hij opnieuw op de baan, op het gravel van Barcelona. In de eerste ronde werd Flavio Cobolli verslagen, maar een ronde later was Alex De Minaur toch een maatje te groot. Deze week doet Nadal mee aan het Masters-toernooi van Madrid; in de eerste ronde neemt hij het op tegen de 16-jarige Amerikaan Darwin Blanch.
De 22-voudig Grand Slam-winnaar heeft goede herinneringen aan de Laver Cup, zegt hij zelf. “Inclusief alle emoties uit Londen twee jaar geleden, toen ik voor de laatste keer naast Roger speelde”, aldus Nadal in een persbericht. “In deze fase van mijn loopbaan wil ik alle kansen pakken.” Nadal weet al dat onder meer Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev en Sacha Zverev ook al deel uitmaken van het team.
picture

Laver Cup | Federer verliest met Nadal afscheidspartij op emotionele avond - bekijk laatste punt

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie