Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Laver Cup | Team Europa versterkt zich met Carlos Alcaraz voor 2024-editie in Berlijn

Kevin van Nunen

Geupdate 08/11/2023 om 10:17 GMT+1

Carlos Alcaraz is aangekondigd als deelnemer aan de volgende editie van de Laver Cup. Team Europa kon na een 13-2 nederlaag tegen Team Wereld wel wat versterking gebruiken en vond de Spanjaard bereid om deel te nemen. De editie van 2024 wordt gehouden in Berlijn en markeert het debuut van Alcaraz.

Wimbledon | Alcaraz schrijft historie met winst op Djokovic – pakt Grand Slam af van lid Grote Drie

De winnaar van de US Open 2022 en Wimbledon 2023 is de aanvoerder van de nieuwe generatie. Alcaraz slaagt er nu al in om het Djokovic moeilijk te maken, door de kroon in Londen af te pakken en soms de wereldranglijst aan te voeren.
Als erkenning van zijn prestaties heeft Alcaraz nu ook een uitnodiging voor de Laver Cup te pakken. Die accepteerde hij maar al te graag. “Ik vind het fantastisch om te kunnen aankondigen dat Alcaraz van de partij is”, vervolgt captain Björn Borg over de volgende editie.
“Ik laat niets aan het toeval over om in 2024 weer te winnen”, vervolgt Björg, die de eerste vier edities won met Team Europa, maar daarna twee nederlagen moest slikken. “Ik doe het niet voor minder en met Carlos aan boord ligt de lat voor de nog aan te kondigen teamleden direct hoog. Carlos voegt nu al veel energie toe aan ons team.”
picture

US Open | Alcaraz maakt op onmogelijke wijze punt - drijft Evans compleet tot waanzin

Team Europa wil Laver Cup terug

“Ik doe alles wat er van me wordt gevraagd om met Team Europa de Laver Cup te winnen”, voegt Alcaraz zelf toe. “Ik kan niet wachten om mijn teamgenoten te leren kennen en in september 2024 voor de overwinning te gaan. Ik heb nog niet eerder in Berlijn getennist en ben er nog nooit geweest, maar kijk er nu al naar uit. De sfeer wordt ongetwijfeld bijzonder.”
Heel toevallig is het niet dat de deelname van Alcaraz al wordt aangekondigd. De kaartverkoop start eind deze maand. De verwachting is dat voor eigen publiek ook Alexander Zverev meedoet, maar een zekerheidje is dat nog niet.
picture

Roland Garros | Alcaraz slaat wereldbal met de rug naar het net à la Federer in 2006

Afscheid Federer tijdens eerdere editie

De Laver Cup kreeg mondiale bekendheid in de herfst van 2022 toen Roger Federer op emotionele wijze een punt achter zijn loopbaan zette. Met Rafael Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray van de partij vloeiden er veel tranen tijdens een emotioneel weekend, waarin de grote vier nog eens samen de baan deelde.
Editie 2024 wordt dus gehouden in Berlijn, in de Mercedes Benz Arena om precies te zijn, in het weekend van 20-22 september.
picture

Laver Cup | Federer en Nadal laten tranen vrije loop tijdens optreden Ellie Goulding

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie