Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Laver Cup | Team Wereld pakt op eerste dag maar liefst vier punten af van Team Europa

Kevin van Nunen

Geupdate 23/09/2023 om 10:37 GMT+2

Team Wereld is uitstekend gestart aan een nieuwe editie van de Laver Cup. De vier partijen tijdens de openingsdag in Vancouver werden stuk voor stuk in winst omgezet. Ondanks een stand van 4-0 is er nog lang niets beslist, omdat er op dag twee en drie veel meer punten zijn te verdienen. Desondanks staat de ploeg van captain John McEnroe er natuurlijk uitstekend voor.

Laver Cup | Team Wereld pakt op eerste dag maar liefst vier punten af van Team Europa

Waar de Laver Cup vorig jaar in Londen in het teken stond van het afscheid van Roger Federer, waarbij Rafael Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray aanwezig waren, is dit keer sprake van een heel andere dynamiek. De Amerikaanse showspelers Ben Shelton en Frances Tiafoe moeten het publiek vermaken.
Team Europa zet daar Gaël Monfils en Andrey Rublev tegenover, maar de Fransman en Rus konden niet voorkomen dat Team Wereld verreweg de beste start had. Shelton leverde direct door Arthur Fils te verslaan in de singles en die voorsprong breidde zich verder en verder uit.
picture

Laver Cup | Onenigheid tussen Monfils en Auger-Aliassime over gang van zaken tijdens partij

Federer kijkt toe

Na Shelton wonnen ook Francisco Cerundolo en Felix Auger-Aliassime, waarna Tiafoe samen met Tommy Paul toesloeg in de dubbel. Het Franse talent Fils verloor op de eerste dag zijn beide partijen. Hopelijk voor Fils en Team Europa gaat het beter op dag twee, als een gewonnen partij twee punten waard is.
De stand van zaken kan dus zo omgedraaid worden, al helemaal wanneer je bedenkt dat er op de derde dag drie punten per partij op het spel staan. Desondanks is Team Wereld – dat vorig jaar voor het eerst de Laver Cup won – natuurlijk duidelijk in het voordeel.
Wellicht dat dit Federer ertoe noopt om op termijn inderdaad captain van Team Europa te worden. Voorlopig is dat Björn Borg.
picture

Laver Cup | Monfils is nog steeds boos tussen games door - “Ik wil plezier hebben”

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie