Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Laver Cup | Team Wereld slaat direct toe en vermorzelt Team Europa met dikke overwinning

Kevin van Nunen

Geupdate 25/09/2023 om 11:15 GMT+2

Team Wereld had op de derde en laatste dag van de Laver Cup niet lang nodig om de overwinning definitief veilig te stellen. De voorsprong was al zeer ruim, waardoor het een kwestie van aftellen was totdat de winst definitief binnen was. Ben Shelton en Frances Tiafoe zorgden ervoor dat zelfs dit niet lang in beslag nam. De eindstand bedroeg maar liefst 13-2.

Laver Cup | Team Wereld slaat direct toe en vermorzelt Team Europa met dikke overwinning

Team Europa was lange tijd ongeslagen en won de eerste vier edities, maar incasseert nu voor het tweede jaar op rij een nederlaag en een pijnlijke bovendien. Het had werkelijk waar geen schijn van kans. Felix Auger-Aliassime, Shelton en Tiafoe wonnen de ene na de andere partij.
Wie op de slotdag, met drie punten per gewonnen partij als inzet, had gehoopt op nog een beetje spanning, kwam bedrogen uit. Shelton en Tiafoe wonnen met 7-6(4) 7-6(5) van het duo Hubert Hurkacz/Andrey Rublev en daarmee was het over en uit.
picture

Laver Cup | Dialed in! Ben Shelton legt zijn juichgebaar uit aan captain John McEnroe

Telefoon

Team Wereld vierde een flink feestje, waarbij Shelton het uiteraard niet kon laten om weer eens de telefoon op te hangen. Dit is zijn signature move als er iets te vieren valt. Als gevolg van de beslissing tijdens de eerste dag van de partij werden de laatste drie singles niet eens meer gespeeld.
Het valt te hopen dat de toeschouwers tijdens de editie van 2024 in Berlijn op meer spektakel worden getrakteerd. Hopelijk spelen er rond die tijd ook minder blessures en zijn alle toppers weer van de partij.
picture

Laver Cup | Onenigheid tussen Monfils en Auger-Aliassime over gang van zaken tijdens partij

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie