Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Libema Open | Venus Williams maakt comeback en speelt voor het eerst toernooi in Nederland

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 30/05/2023 om 11:29 GMT+2

Venus Williams maakt haar comeback in Rosmalen en speelt daarmee voor het eerst in Nederland. De oudste van de Williams-zussen wordt tijdens het toernooi 43 jaar oud, maar van stoppen wil ze nog niets weten. Ze speelde haar laatste wedstrijd begin januari en kwam door blessureleed niet meer in actie. Williams is afgezakt naar plek 701 op de wereldranglijst en ontvangt een wildcard.

US Open | Bekijk samenvatting van laatste Sister Act van Venus en Serena Williams

Williams is voormalig nummer één van de wereld en zevenvoudig Grand Slam-winnares. De laatste jaren speelde ze amper wedstrijden door veel blessures en haar laatste toernooioverwinning dateert dan ook uit 2016. Williams hoopt bij de Libema Open weer successen te boeken op gras. Het is haar favoriete ondergrond en ze won Wimbledon maar liefst vijf keer.
Williams is al bijna dertig jaar actief op de WTA-tour en gek genoeg speelde ze nog nooit een toernooi in Nederland. Hier gaat vanaf 10 juni verandering in komen als het grastoernooi in Rosmalen van start gaat. Ekaterina Alexandrova is de titelverdedigster en Belinda Bencic is met een elfde plaats op de wereldranglijst de hoogt geplaatste speelster.
picture

Tennis | Before they were superstars - op bezoek bij jonge Williams-zusjes Serena en Venus

Beroemde zussen

De zussen Williams zijn wereldberoemd in de tenniswereld. De twee legendes wonnen bijna alles wat er te winnen viel en samen veroverden ze drie keer olympisch goud in het dubbelspel. Serena borgde vorig jaar tijdens de US Open haar rackets op en voor Venus lijkt eenzelfde scenario in de maak. Een officieel afscheid heeft ze echter nog niet aangekondigd.
picture

US Open | Carrière Serena Williams ten einde na fantastisch mooi gevecht tegen Tomljanovic

King Richard

Ee werd in 2021 een film uitgebracht over de opkomst van de Williams-zussen genaamd ‘King Richard’. Vader Richard Williams leidde zijn dochters op een speciale manier naar de top, ondanks een moeilijke achtergrond in armoede en het leven in een gewelddadige buurt. Will Smith ontving een Oscar voor beste acteur en de film ontving veel positieve kritieken. De familie Williams was uitvoerig betrokken tijdens de productie van de film.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie