Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Rosmalen | Griekspoor viert feest na titel - "Mooiste week van mijn leven"

Wian Slendebroek

Geupdate 19/06/2023 om 10:33 GMT+2

Tallon Griekspoor heeft zijn titel op het gras van Rosmalen gevierd met een duik in een meertje op het Autotronterrein. In blote bast sprong hij voorzichtig het nog koude water in om daarna zijn kampioensschaal boven zijn hoofd te houden. Het was de tweede toernooioverwinning uit de carrière van Griekspoor.

Griekspoor viert feest met Bas van Bentum en Kristof Vliegen

Foto: Getty Images

Griekspoor begon de wedstrijd niet sterk. Na zijn overwinning legde hij aan AD uit dat hij kampte met zenuwen. De finale werd door regen een paar uur uitgesteld, waardoor zijn zenuwen nog groter werden.
“Er is een last van mijn schouders gevallen. Ik wist dat ik favoriet was en wilde heel graag winnen. Ik wist dat het een uitgelezen kans was, maar Thomspon is ook een hele goede grasspeler”, zegt Griekspoor.”
“In eigen land een ATP-toernooi winnen had ik niet durven dromen. Dit is de mooiste week uit mijn leven”, aldus de Haarlemmer.

Eerste set verloren

“Ik weet niet hoe ik hem heb om weten te draaien”, reflecteert hij op zijn verloren eerste set. “Het was voor hem ook de kans op zijn eerste titel, dus hij zal ook zenuwen gehad hebben. Ik liet hem gewoon spelen.”
Na drie sets bleek de Nederlander, mede met de hulp van het thuispubliek, de beste speler. Griekspoor stijgt door zijn zege naar de 29e plek op de wereldranglijst en is hij de beste Nederlander op de ATP-lijst. Botic van de Zandschulp staat nu op de 41e plek.

Halle

Griekspoor speelt deze week het grastoernooi van Halle. Net na zijn overwinning wilde hij hier nog niet te veel over nadenken en zijn zege eerst vieren. “Halle kan wel even wachten, ik speel dinsdag. Dat zien we dan wel. Familie, vrienden, iedereen is aanwezig. Ik denk dat hier vanavond wel van genoten gaat worden.’

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie