Summer Adria Tour

Op zaterdag 13 juni gaat de de door Novak Djokovic opgezette Adria Tour van start in ‘zijn’ Belgrado, waarna het circus van 20-21 juni verhuist naar het Kroatische Zadar en vervolgens andere Balkanlanden aandoet. Naast de nummer één van de wereld doen ook grote namen als Dominic Thiem, Grigor Dimitrov, Borna Coric en Marin Cilic mee aan het evenement, waarbij gespeeld zal worden op gravel en in een verkort format om twee gewonnen sets tot en met vier games (tiebreak op 3-3). Dit zogenoemde Fast4-systeem is bekend van de jaarlijkse ATP Next Gen Finals.
Tennis
Tennis | Kyrgios maakt landgenoot en vijand Tomic belachelijk op Twitter - "Ongelofelijk"
8 UUR GELEDEN
De Novak Djokovic Foundation steunt de Adria Tour en deelnemende spelers kunnen een liefdadigheidsinstelling naar keuze aanwijzen voor de opbrengsten. Ook de tennisbonden van de betrokken landen zullen financieel profiteren van de wedstrijden tussen de wereldtoppers.
Op zaterdag 13 juni is de Adria Tour live te volgen op Eurosport 2 en de Eurosport Player van 14:00-18:00 uur en van 19:30-23:30 uur. Op zondag 14 juni van 14:00-18:00 en 20:00-21:00 uur.

Ultimate Tennis Showdown (UTS)

Wie Patrick Mouratoglou door de jaren heen gevolgd heeft weet dat de Fransman meer is dan de coach van Serena Williams en analist op Eurosport. Op zijn fraaie tennisacademie in Zuid-Frankrijk biedt Mouratoglou veel (top)spelers een ideale trainingsomgeving en maakt hij zich druk om de toekomst van de tennissport.
Om een einde te maken aan de tennisloze periode en tegelijkertijd een jonger publiek aan te boren heeft Mouratoglou de revolutionaire Ultimate Tennis Showdown opgericht. Via een reeks innovaties — coaching time-outs, wedstrijden van maximaal een uur, verdeeld in vier delen van 12 minuten, versoepelde gedragsregels, handicapregels via ‘UTS cards’ en andere bedenksels — hoopt hij voor de langere termijn een spectaculair nieuw product neer te kunnen zetten.
Met toonaangevende namen als Stefanos Tsitsipas, Dominic Thiem, Matteo Berrettini, David Goffin, Felix Auger-Aliassime en vele andere participanten heeft Mouratoglou in ieder geval een ijzersterke line-up kunnen verzorgen voor de aftrap op de hardcourtbanen van zijn academie.
Op zaterdag 13 juni én zondag 14 juni is de UTS live te volgen op Eurosport 1 van 17:15-19:30 uur.

Schroders Battle of the Brits

Tot slot keert tennis ook terug in Groot-Brittannië, waar dubbelspecialist Jamie Murray de Schroders Battle of the Brits op poten heeft gezet. Vanaf het hoofdkwartier van de Britse tennisbond zal door de beste spelers van het land, inclusief Andy Murray, Kyle Edmund en Dan Evans, gepoogd worden minimaal 100.000 pond bijeen te brengen voor de gezondheidszorgsector.
Het liefdadigheidstoernooi is live te volgen via de Eurosport Player van 23-28 juni.
Tel Aviv Watergen Open
Tennis | Djokovic hongerig naar nieuw succes - "Extra motivatie na lange afwezigheid"
9 UUR GELEDEN
Tennis
Tennis | Swiatek boos op WTA en ITF - "Ben zeer teleurgesteld in beide bonden"
11 UUR GELEDEN