Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Miami | Andy Murray neemt op emotionele wijze afscheid na slepende driesetter tegen Machac

Maurits ten Kate

Geupdate 25/03/2024 om 15:00 GMT+1

Het was weer ouderwets ploeteren en sleuren voor Andy Murray, maar zoals wel vaker dit seizoen eindigde de wedstrijd in een nederlaag voor de Schot. De drievoudig Grand Slam-winnaar verloor na een tiebreak in de derde set van de Tsjech Tomas Machac en verliet na afloop geëmotioneerd de baan en daarmee de Miami Open.

Tennis | Murray hint naar einde carrière na zege in Dubai - "Heb waarschijnlijk niet lang meer"

Murray had op 6-5 in de derde set nog een matchpoint van Machac weggewerkt, maar in de tiebreak was het uiteindelijk toch de Tsjechische revelatie die met een aantal fraaie backhands Murray wist te verschalken.
Murray raakte laat in de derde set geblesseerd en moest hinkend naar zijn bankje vanwege de hevige pijn. Aanvankelijk leek het op een mogelijke achillespeesblessure, maar later bleek het 'slechts' een enkelverstuiking te zijn.
De tweevoudig olympisch kampioen boekte in Miami al zeges op Italiaan Matteo Berrettini en de Argentijn Tomas Martin Etcheverry en dus kon Murray ondanks de nederlaag positief terugkijken op zijn toernooi. "Ik ben eigenlijk wel tevreden, er zaten een paar goede dingen in mijn spel, zeker een verbetering ten opzichte van de laatste paar toernooien. Het is buitengewoon moeilijk om te presteren op het niveau dat ik doe met het probleem dat ik heb", aldus Murray, refererend aan zijn blessureverleden.

Miami speciale plek voor Murray

Murray heeft jarenlang het grootste deel van zijn off-season training in Miami afgewerkt en zegt dat hij een oprechte affiniteit voor het gebied heeft ontwikkeld. "Miami is een speciale plek voor me geweest tijdens mijn carrière. Het is echt mijn tennisthuis geweest. Ik heb hier zoveel van mijn werk en training gedaan en me voorbereid. Ik hou van de stad," zei hij.
Voordat hij de baan verliet, toonde hij zijn waardering aan een menigte die hem had aangemoedigd, door hem toe te juichen en te steunen gedurende de lange strijd met Machac.
"De steun was briljant! Er zijn duidelijk veel Amerikanen, maar ook Britten en Zuid-Amerikanen die van tennis houden en me altijd geweldige support hebben gegeven. Daarom was ik vandaag bij het verlaten van de baan iets emotioneler dan ik misschien bij sommige andere evenementen zou zijn," aldus Murray.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie