Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Miami | Carlos Alcaraz voelt zich junior in kwartfinale - wordt weggespeeld door Dimitrov

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 29/03/2024 om 10:28 GMT+1

Carlos Alcaraz heeft een punt moeten zetten achter zijn aanwezigheid aan de Miami Open. Dit kwam door toedoen van Gregor Dimitrov, die een wereldse partij tennis op het hardcourt legde. Alcaraz had geen antwoord, werd zelfs radeloos van het spel van zijn opponent en boog het hoofd in 2-6 4-6.

Miami | Carlos Alcaraz voelt zich junior in kwartfinale - wordt weggespeeld door Dimitrov

Hoewel de nederlaag van Alcaraz en een streep door de Sunshine Double voor de buitenwereld wellicht als een verrassing komt, is het goed om te weten dat Dimitrov bij acht van de negen laatste Masters-toernooien – wat Miami ook is – tot de halve finale reikte.
De Bulgaar klopt dan ook op de deur van de toptien van de ATP-ranglijst. “Ik leek wel een junior. Ik had geen idee wat ik moest doen”, sprak Alcaraz vol lof over het optreden van Dimitrov, die nu bij de laatste vier mag aantreden tegen Alexander Zverev.
De andere halve finale gaat tussen Jannik Sinner en Daniil Medvedev. Als Sinner erin slaagt om de Miami Open op zijn naam te schrijven, passeert hij Alcaraz op de wereldranglijst en wordt hij de nieuwe nummer twee. Dit zou voor de Italiaan zijn beste ranking ooit betekenen.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie