Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Miami | Jannik Sinner laat tegen Dimitrov zien wie de beste is - wint Masters-toernooi

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 01/04/2024 om 11:28 GMT+2

Jannik Sinner heeft nog maar eens aangetoond de beste of in ieder geval meest succesvolle tennisser van het moment te zijn. Na de Australian Open en het ATP-toernooi van Rotterdam was hij ook de beste tijdens het Masters-toernooi van Miami. Sinner versloeg in de finale Gregor Dimitrov en liet er geen gras over groeien: 6-3 6-1.

Miami | Jannik Sinner laat tegen Dimitrov zien wie de beste is - wint Masters-toernooi

Dankzij zijn triomf stijgt Sinner – ten koste van Carlos Alcaraz, die hem in 2024 als enige wist te verslaan – naar de tweede plaats op de ATP-ranglijst. Novak Djokovic is voor nu nog even buiten bereik, maar tijdens het aanstaande gravelseizoen kan dit zomaar veranderen. Djokovic heeft veel meer punten te verdedigen dan Sinner.
Sinner verkeerde in Miami in uitstekende vorm en stond slechts een set af aan Tallon Griekspoor, die daarmee iets voor elkaar bokste waar Tomas Machac, Daniil Medvedev en dus ook Dimitrov in de beslissende fase van het toernooi niet in slaagden.
picture

Miami Open | Griekspoor maakt het Sinner heel lastig maar verliest toch in drie sets

Op naar Roland Garros

De Italiaan stond slechts vier games af en dat mag indrukwekkend worden genoemd, als je bedenkt dat Dimitrov de laatste tijd uitstekend presteert op de Masters-toernooien en deze week zowel Alexander Zverev als Carlos Alcaraz naar huis stuurde.
De eenzijdige finale was echter snel voorbij. Sinner speelde grandioos en verloor slechts vier games, waarmee de klus soepel en snel was geklaard. Zoals gezegd bereidt de nieuwe mondiale nummer twee zich nu voor op het gravelseizoen, dat zijn climax beleeft tijdens Roland Garros.
picture

Australian Open | Sinner produceert geweldige comeback tegen Medvedev en wint eerste Grand Slam

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie