Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Miami | Prima rentree Halep op WTA Tour eindigt in nipt verlies tegen Badosa

Maurits ten Kate

Geupdate 20/03/2024 om 12:25 GMT+1

568 dagen nadat ze voor het laatst een bal sloeg in een professionele wedstrijd, keerde Simona Halep naar na haar verkorte dopingschorsing terug op de baan. De comeback einidgde in een zware, slopende strijd waarbij de Roemeense ex-Wimbledon winnares aan het kortste eind trok tegen Paula Badosa.

Miami | Prima rentree Halep op WTA Tour eindigt in nipt verlies tegen Badosa

Halep had geen wedstrijd gespeeld sinds haar eersterondepartij op de US Open in 2022. De Roemeense verloor in New York van Daria Snigur, later die dag testte Halep positief op de verboden stof roxadustat.
Halep kreeg aanvankelijk een schorsing van vier jaar opgelegd voor zowel het overtreden van de dopingregels als onregelmatigheden in haar bloedpaspoort. Eerder deze maand had het CAS de schorsing al verminderd, met de conclusie dat Halep niet schuldig was aan opzettelijk dopinggebruik.
Aan het begin van de wedstrijd was Halep begrijpelijkerwijs nerveus, ze sloeg twee dubbele fouten in haar openingsgame, maar ze kwam snel tot rust en haar superieure consistentie, beweging en diepte brachten haar toch relatief eenvoudig de eerste set.

Sabalenka

Hoewel Badosa een voormalige nummer 2 van de wereld is, heeft de Spanjaard het afgelopen jaar te kampen gehad met blessures, meest recentelijk een rugblessure.
Haar gebrek aan vertrouwen was meteen zichtbaar door de vele onnodige fouten die ze produceerde. Ze kon in de tweede set echter profiteren van het afnemende niveau van Halep en ook in de derde set was een break voldoende voor Badosa, ondanks veel pijn in haar rechtervoet aan het einde van de partij.
Badosa mag het donderdag opnemen tegen Aryna Sabalenka, de Australian Open-kampioene. Maandag overviel een tragisch lot Sabalenka toen haar vriend Konstantin Koltsov onverwachts overleed. Ondanks deze verschrikkelijke gebeurtenis trainde Sabalenka dinsdagmiddag wel in Miami, wat suggereert dat ze van plan is om deel te nemen aan het toernooi.
picture

Hoogtepunten Qinwen Zheng - Aryna Sabalenka - Australian Open

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie