Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Miami | Aryna Sabalenka wint haar eerste wedstrijd vier dagen na overlijden ex-vriend

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 23/03/2024 om 10:22 GMT+1

Aryna Sabalenka heeft vrijagavond in twee sets gewonnen van Paula Badosa. De wedstrijd werd gespeeld vier dagen na het overlijden van Konstantin Koltsov, de ex-vriend van Sabalenka. De Belarussische was net als haar tegenstander en tevens beste vriendin volledig gekleed in het zwart.

Miami | Sabalenka wint haar eerste wedstrijd vier dagen na overlijden ex-vriend

Maandag werd Aryna Sabalenka opgeschrikt door de plostelinge dood van haar ex-vriend Konstantin Koltsov. De oud-ijshockeyer overleed begin deze week in Miami. De politie houdt rekening met zelfdoding.
Ondanks het tragische nieuws komt Sabalenka deze week toch in actie op de Miami Open. Haar wedstrijd tegen haar goede vriending Paula Badosa werd een dag uitgesteld. Vrijdagavond wist de Belarussische in twee sets af te rekenen met haar Spaanse tegenstandster.

Ingerijpend

Voor de wedstrijd had Sabalenka een verklaring gegeven. "De dood van Konstantin is een enorm tragedie. Ondanks dat we niet langer meer samen waren, is mijn hart gebroken." Tijdens het toernooi is de nummer twee van de wereld ook niet verplicht om media te woord te staan.
Zowel Badosa als Sabalenka waren volledig in het zwart gekleed. Badosa is een goede vriendin van de Belarussische en versloeg in de eerste ronde Simona Halep. "Voor mij is het ook ingrijpend want ze is mijn beste vriendin. Ik wil niet dat ze het moeilijk heeft."
In de volgende ronde speelt Sabalenka tegen de Oekraïense Anhelina Kalinina.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie