Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Madrid | Djokovic laat toernooi schieten wegens onbekende blessure, zorgen om Roland Garros

Wesley Schreurs

Geupdate 24/04/2023 om 17:52 GMT+2

Novak Djokovic kan niet meedoen aan het Masters-toernooi in Madrid wegens een blessure. De organisatie van het Spaanse toernooi bracht het nieuws naar buiten, maar om welke blessure het gaat is onbekend. Djokovic is dit gravelseizoen nog niet in goeden doen, want hij vloog er al vroegtijdig uit in Monte Carlo en Banja Luka. Het Grand Slam-toernooi van Roland Garros begint over een maand.

Roland Garros | Bekijk de hoogtepunten van de kwartfinale tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic

Na Rafael Nadal heeft nu ook Djokovic zich afgemeld voor het Masters-toernooi van Madrid. De beide grootheden kampen met een blessure en moeten zich zorgen gaan maken om Roland Garros. Djokovic gaf eerder bij het toernooi in Bosnië al aan dat zijn rechterelleboog niet goed aanvoelt. In de kwartfinale verloor de Serviër in twee sets van landgenoot Dusan Lajovic.
picture

Roland Garros | Wow! Djokovic schreeuwt het uit na gewonnen punt

Madrid

Djokovic won het graveltoernooi van Madrid drie keer (2011, 2016 en 2019) en verloor vorig jaar in de halve finale van de uiteindelijke winnaar Carlos Alcaraz. Het Spaanse fenomeen versloeg Nole in de derde set tiebreak na een wedstrijd van geweldig niveau. De alarmbellen beginnen nu langzaam te rinkelen voor Djokovic, want alleen het Masters-toernooi van Rome staat nog op de planning.
picture

AusOpen | Djokovic te goed voor Tsitsipas in finale - Serviër wint voor tiende keer in Melbourne

Blessure

Vermoedelijk heeft Djokovic zich teruggetrokken uit Madrid door zijn terugkerende elleboogblessure. De nummer één van de wereld liet zich begin 2018 opereren aan zijn elleboog en kwakkelde in die tijd ook al met zijn vorm. Djokovic deed toen erg geheimzinnig over de blessure en wederom blijft het weer gissen. In Bosnië zei hij: “Mijn elleboog voelt niet ideaal en ik voelde mij niet goed op de baan.”
Djokovic begon 2023 nog geweldig met een toernooioverwinning in Adelaide en zijn 22ste Grand Slam-titel op de Australian Open. Een saillant detail is dat Djokovic zijn tiende Australian Open-titel veroverde met een hamstringblessure. Zijn coach Goran Ivanisevic vertelde een aantal dagen later: “Hij won zeven wedstrijden in Melbourne met een half been.”